Dienstenbond CNV

Nieuws

Principeakkoord Dixons

26 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: k.huntjens

De afgelopen periode is er intensief overleg geweest tussen CNV Dienstenbond en Dixons bv om te komen tot een cao, geldend voor werknemers van Dixons, Electric City en Dynabyte. Na nog een laatste bijschaving van het bereikte principeakkoord wordt het resultaat aan u voorgelegd. Naast diverse afspraken o.a. over salarisverhoging zijn er voor vakbondsleden aanvullende afspraken gemaakt.

Lonen
De salarisschalen en de feitelijke lonen worden gedurende looptijd van de cao met 4,25 procent verhoogd.
De data en de verhoging zijn:

* 2 procent per 1 mei 2007

* 0,75 procent per 1 oktober 2007

* 1 procent per 1 mei 2008

* 0,5 procent per 1 oktober 2008.

Werktijden en toeslagen
Per 1 juli 2007 zullen de artikelen in de cao over werktijden en inconveniënte uren worden gewijzigd. In plaats van de toeslag voor werken tussen 18.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur zal een vaste persoonlijke toeslag worden uitbetaald van 3 procent van het brutosalaris. Hierbij moet worden opgemerkt dat er niet meer op deze uren gewerkt wordt dan het gemiddeld nu gebeurd. Voor medewerkers die op 1 februari 2007 in dienst waren in de verkoop geldt een overgangsregeling. In het bijgevoegde document vindt u hierover meer informatie.

Employability
Om er zorg voor te dragen dat medewerkers op de korte maar ook op de lange termijn inzetbaar blijven in diverse functies binnen de onderneming wordt er aandacht besteed aan scholing, loopbaanbeleid en coaching on the job.
Alle door de werkgever verplichte opleidingen worden uitbetaald.

Hulpkrachten
Voorheen werden hulpkrachten van een aantal artikelen uit de cao uitgesloten. Aan deze ongelijkheid is nu een einde gekomen. Het gaat dan over vakantie, feestdagen, ziekte.

Vakbondsvoordelen
Zoals al genoemd zijn er voor vakbondsleden aanvullende afspraken gemaakt. De vakbondscontributie kan fiscaal verrekend worden, aan het einde van het kalenderjaar. Over hoe deze regeling precies werkt informeert CNV Dienstenbond rond november 2007. In de cao staat een artikel dat na 2 jaar arbeidsongeschiktheid en geen mogelijkheden tot re-integratie de procedure voor beëindiging arbeidsovereenkomst zal worden gestart. Voor vakbondsleden geldt dat er voordat de procedure wordt gestart en eerst overleg wordt gevoerd met de vakbond.

Mocht u nog vragen hebben over deze info, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Bereikbaar 040-2116674 of via e-mail k.huntjens@remove-this.cnvdibo.nl

U bent lid, wellicht is deze info een reden voor uw collega om ook lid te worden van CNV Dienstenbond. Aan de ommezijde staan nog meer voordelen van lidmaatschap benoemd. Lidmaatschap van CNV Dienstenbond biedt nóg veel meer voordelen!