Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 26-04-2007

Wasmachine geëxplodeerd

MEPPEL Woensdagavond is aan de Kinkhorststraat een 63-jarige vrouw licht gewond geraakt na een explosie van haar wasmachine. De vrouw had een broek in de week gezet in wasbenzine en had deze, na uitspoelen, in de wasmachine gestopt. De machine explodeerde en gaf een steekvlam. De vrouw kon ter plekke aan haar verwondingen worden geholpen. (07-134555)

Verenigingsgebouw afgebrand

MEPPEL - In de nacht van woensdag op donderdag is het gebouw van een postduivenvereniging aan de Ambachtsweg afgebrand. Ten tijde van de brand waren er geen mensen of duiven in het gebouw. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. (07-134633)

Politie houdt meisje zonder ID aan

KLAZIENAVEEN - Woensdagavond is aan de Brugstraat een 15-jarig meisje uit Zwartemeer aangehouden omdat ze weigerde zich bekend te maken. Samen met twee andere personen zat ze onder de brug waar ze rommel hadden achtergelaten. Politieagenten vroegen hen naar hun ID. Het meisje had geen ID-kaart en weigerde haar naam te zeggen, waarop ze werd aangehouden. (07134574)

Politie bekeurt bestuurder zonder gordel

COEVORDEN Aan de Drostenstraat is gisteravond een 42-jarige man uit Schoonebeek aangehouden omdat hij geen gordel droeg. Bij controle van de gegevens bleek dat de man nog een boete had openstaan. De man heeft de boete ter plaatse betaald en kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder gordel. (07-105500)

Vrachtwagenchauffeur slaat automobilist

BEILEN Aan de Linthorst Homanweg is donderdagmorgen een 39-jarige automobilist uit Westerbork geslagen door een medeweggebruiker. De man werd afgesneden door een vrachtwagenchauffeur waarop hij claxonneerde. De vrachtwagenchauffeur stopte zijn wagen, stapte uit en liep naar het slachtoffer. Door het geopende raam sloeg de verdachte de man tegen zijn hoofd. De verdachte zal binnenkort worden verhoord. (07-134722)

Politie beboet overtreders verkeersregels

ZUIDLAREN Bij een grote verkeerscontrole op de N34, de A28 en de N33 zijn veel automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid. In totaal werden 375 boetes uitgedeeld voor te hoge snelheid. Daarnaast werden processen-verbaal opgelegd voor onder andere niet handsfree bellen, rijden zonder gordel en het rijden met een aanhanger zonder de vereiste losbreekremkabel. (07134737)

ERICA Tijdens een snelheidscontrole donderdagochtend aan de Peelstraat zijn vier automobilisten staandegehouden voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid van 60 km/uur. Snelheden tussen de 81 en 87 km/uur werden geklokt. (07-134697)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds, telefoon 0592 451280.