Gemeente Ede

Nummer 83 / Ede, 26 april 2007

Meedenken over profiel nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Ede nodigt inwoners van de gemeente Ede uit om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Burgers kunnen schriftelijk of via e-mail laten weten welke kwaliteiten, eigenschappen en deskundigheid de nieuwe burgemeester dient te hebben.

Door het aanstaande vertrek van burgemeester R.C. Robbertsen moet de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe burgemeester. Robbertsen wordt op 7 juni 2007 geïnstalleerd als Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht.

Profielschets
De gemeenteraad speelt een grote rol bij het maken van een profielschets voor een burgemeester. De acht politieke fracties in de gemeenteraad van Ede brengen hun wensen in. De fractievoorzitters bespreken dit met C. Cornielje, Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland. Uit dit overleg rolt een definitieve profielschets.
De fractievoorzitters nemen straks in hun overleg met de Commissaris van de Koningin ook de wensen van inwoners van de gemeente Ede mee. Zo ontstaat een profielschets, waarop zowel de gemeenteraad als inwoners van de gemeente Ede invloed hebben gehad.

Vertrouwenscommissie
Zodra de gemeenteraad de profielschets heeft vastgesteld, begint de sollicitatieprocedure. Een vertrouwenscommissie van raadsleden doet een voordracht van twee personen bij de Commissaris van de Koningin: een eerste kandidaat en een tweede kandidaat. Gebruikelijk neemt de Commissaris de voordracht van de eerste kandidaat over en draagt deze voor aan de ministerraad. De Kroon benoemt de nieuwe burgemeester.

Meedoen
Wie mee wil praten over de profielschets van de burgemeester kan op twee manieren reageren. Schriftelijk of via e-mail. Op onze website leest u als voorbeeld de profielschets , die in 2001 is gemaakt voor de nieuwe burgemeester na het vertrek van burgemeester Blanken.

Inwoners kunnen reageren tot en met maandag 14 mei 2007 via:

E-mail:
info@ede.nl
Onder vermelding van profielschets burgemeester.

Brief:
Gemeente Ede
t.a.v. de Griffie
Postbus 9022
6710 HK EDE

Onder vermelding van profielschets burgemeester
---