Korps Landelijke Politiediensten

Brand trein Rotterdam CS aangestoken

Spoorwegpolitie zoekt getuigen

treinstel deels uitgebrand

Rotterdam, 26-04-2007 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft na onderzoek vastgesteld dat de brand in de trein op Rotterdam CS woensdag 25 april 2007 is aangestoken. De omstandigheden waaronder en wanneer dit heeft plaatsgevonden is nog niet vastgesteld. De Spoorwegpolitie Rotterdam zou graag in contact komen met reizigers die in die trein iets verdacht hebben gezien. Zij kunnen zich melden op 010-2824425 of bij Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

Omstreeks 22.15 uur ontdekte personeel van de NS de brand in het laatste treinstel van de intercity Venlo Den Haag, die stilstond op perron 9. Zij konden de nog aanwezige reizigers op tijd evacueren. Hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Twee medewerkers van de NS kregen later op de avond, terwijl ze al in Roosendaal waren, nog last van de ingeademde rook. Zij kregen een eet- en drinkadvies.

Op een gegeven moment was er sprake van uitslaande brand en is het station vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Het treinverkeer van en naar Rotterdam heeft geruime tijd stilgelegen. Rond 23.00 uur was de brandweer de brand meester en rond middernacht was er ook weer treinverkeer mogelijk. De Spoorwegpolitie heeft het treinstel veilig gesteld voor een sporenonderzoek. Twee coupés zijn volledig uitgebrand. De rest van het treinstel liep rook en waterschade op. De schade aan de trein bedraagt enkele tienduizenden euros.