Ingezonden persbericht


Amsterdam, 26 april 2007

MADE-BY gaat internationaal

Jackpot stapt over op duurzame productie

Het Deense kledingmerk Jackpot lanceert een collectie duurzaam geproduceerde kleding. Vanaf deze zomer zijn de eerste items in de winkels verkrijgbaar. De productie van deze duurzame styles kwam tot stand in samenwerking met MADE-BY, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het vergroten van de markt voor duurzaam geproduceerde kleding. Voor Jackpot de juiste partner met alle expertise in huis om de nodige processen aan te passen en de productieketen op te schonen. Voor MADE-BY betekent de samenwerking met Jackpot een belangrijke eerste stap in de internationale uitbreiding van het concept.

Sune Bjerregaard, Brand Director Jackpot: "Onze klanten verwachten niet alleen dat we mooie kleding produceren, maar zeker ook kleding die wordt geproduceerd met respect voor mens en milieu. Aandacht voor het gehele productieproces van begin tot eind is hierbij essentieel. De gebruikte materialen, de grondstoffen, de verfstoffen, maar zeker ook de arbeidsomstandigheden".

MADE-BY ondersteunt Jackpot bij het duurzaam maken van de productie. Samen met MADE-BY wordt kritisch gekeken naar de hele productieketen en de materialen die gebruikt worden. De eerste stap die inmiddels is gezet is het gebruik van biologisch geteelde katoen in de collectie. Daarnaast is de productie van de duurzame styles ondergebracht bij fabrieken met arbeidsomstandigheden die voldoen aan de internationaal erkende standaarden. Het blauwe knoopje in of aan het kledingstuk is het symbool voor deze productie volgens de richtlijnen van MADE-BY.

Mark Huis in 't Veld, directeur MADE-BY: "De keuze van Jackpot om zich aan te sluiten bij MADE-BY toont karakter. Meedoen met MADE-BY is wel even wat anders dan een biokatoenen T-shirt in de etalage hangen; het is een serieus commitment om de productie van de totale collectie socialer, milieuvriendelijker en transparanter te maken. En dat lukt niet in één seizoen. Het is een continu verbeteringsproces dat jaren van intensieve samenwerking betekent tussen MADE-BY, deelnemende modebedrijven en hun leveranciers elders op de wereld."

Jackpot is onderdeel van het Deense bedrijf IC Companys en daarmee het eerste niet-Nederlandse merk dat zich bij MADE-BY aansluit. Huis in 't Veld: "In het najaar van 2004 zijn we begonnen met twee Nederlandse merken. Inmiddels hebben zich twintig merken bij MADE-BY aangesloten en is de tijd rijp om het MADE-BY concept internationaal uit te rollen. Door de samenwerking met Jackpot komt de internationale uitbreiding in een stroomversnelling. In 2008 zal MADE-BY de Duitse markt betreden, gevolgd door de UK en Scandinavië."

Om de duurzaamheidclaim te kunnen onderbouwen zet Jackpot de deur naar het productieproces open: via het MADE-BY track & trace systeem wordt het mogelijk om middels een code in het kledingstuk de herkomst ervan te achterhalen. Na het invullen van deze code op de site van Jackpot krijgt men onder meer te zien waar en door wie de katoen is geplukt, door wie het kledingstuk in elkaar is gezet en onder welke omstandigheden. Het hele proces van katoen tot kledingstuk wordt op deze manier inzichtelijk gemaakt.

De reacties van de retailers op de eerste duurzame styles zijn positief en de verwachting is dat ook de consument deze stap zal waarderen. De doelgroep van Jackpot bestaat uit vrouwen die veel geven om hun gezin en haar omgeving en betrokken zijn bij de natuur. 'Eerlijke' kleding past daar goed bij.

Jackpot is in negentien Europese landen te koop en gaat daar de samenwerking met MADE-BY uitgebreid communiceren via hang tags, eigen magazines, de website en televisie. Jackpot is onderdeel van het grootste Deense modeconcern IC Companys dat naast Jackpot onder andere de merken InWear, Matinique, Cottonfield, Part Two en Peak Performance op de markt brengt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

MADE-BY
Caroline van den Berge
Tel: +31 (0)20-5230666
Mob: +31 (0)614240593
caroline.vandenberge@made-by.nl
www.made-by.nl

IC Companys
Lange Dreef 11a
4131 NJ VIANEN
+31 (0)347-327000
www.jackpot.dk


---- --