Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 26-04-2007

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is in een winkel aan de Rompertpassage een 20 jarige man uit Rijen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gepleegde winkeldiefstal. Personeel had twee mannen de winkel binnen zien komen. Nadat ze daar ongeveer 10 minuten hadden rondgelopen liep een van hen met twee tassen naar buiten. Een beveiligingsmedewerker is de man achterna gerend. Hij wist, nadat hij de twee tassen had achtergelaten, te ontkomen. De tassen bleken geprepareerd en gevuld met gestolen winkelwaar ter waarde van ongeveer 700 euro. De in de winkel achtergebleven man kon wel worden aangehouden. Hij is door de politie ingesloten en in verzekering gesteld.

Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de Zuid Willemsvaart een 23 jarige vrouw uit Vlijmen en een 19 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zij worden er van verdacht in de Hinthamerstraat een 22 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. Het slachtoffer verliet met een vriendin een horecagelegenheid in het centrum van s-Hertogenbosch. Buiten werden zij aangesproken door twee vrouwen die eerder in dezelfde horecagelegenheid waren. Een van deze vrouwen stompte het slachtoffer herhaalde keren in het gezicht. Toen het slachtoffer omringd was door vier vrouwen werd zij met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten en vervolgens door meerderen geslagen en geschopt. Met behulp van haar vriendin wist het slachtoffer te ontkomen en de politie te waarschuwen.

De aangehouden vrouwen zijn ingesloten in het politiebureau in s-Hertogenbosch.

Winkeldief moet ook nog openstaande boete betalen

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag werd in een winkel aan de Balkweg een 40 jarige man uit s-Hertogenbosch betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Hij had winkelgoederen ter waarde van ca. 17 euro uit de verpakking gehaald en in zijn zak gestopt. De man is overgedragen aan de politie die proces-verbaal heeft opgemaakt. Bij controle bleek dat de man nog voor een bedrag van 500 euro in het krijt stond bij Justitie. De boete is dezelfde avond nog betaald, waarna de men weer in vrijheid is gesteld.

Openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 21 jarige Bosschenaar op het Kruiskamppad in zijn woonplaats mishandeld door twee mannen. Na de mishandeling zijn de twee verdachten er in een auto vandoor gegaan. Een getuige heeft het kenteken genoteerd en dit doorgegeven aan de politie. De politie zag de auto kort daarna rijden over de Deutersestraat en kon de bestuurder ervan, een 23 jarige man uit Rosmalen als verdachte van openlijke geweldpleging aanhouden.

Inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is in een parkeergarage van een wooncomplex aan de Schaarmeesterstraat een 36 jarige Vughtenaar aangehouden.

De toegangsdeur tot de parkeergarage was opengebroken. Toen de politie hem ontdekte lag hij te slapen in een personenauto waarvan een zijruit was ingeslagen. In zijn kleding werd een portemonnee met pasjes van de eigenaar gevonden. De verdachte is ingesloten.

Gewapende overval

Vught Donderdagmorgen omstreeks 11.00 uur hebben vermoedelijk drie onbekend gebleven mannen een gewapende overval gepleegd op een ijzerhandel aan de Kettingweg in Vught.

Twee van hen kwamen gemaskerd en gewapend met vuistvuurwapens het kantoor binnen. Een derde is waarschijnlijk buiten gebleven. De slachtoffers werden onder bedreiging met de vuurwapens gedwongen geld af te geven. Daarna zijn de verdachten op de vlucht geslagen in een personenauto. Bij de overval is geschoten. Er zijn echter geen gewonden gevallen. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Verdachte van vernieling aangehouden

Veghel Donderdagmorgen is in een woning aan de Diezelaan een 37 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht een ruit van de toegangsdeur van de woning te hebben vernield. De verdachte bleek een kamer gehuurd te hebben maar kon vanmorgen niet naar binnen. De eigenaar van de woning deed aangifte.

Stalking

Cuijk De politie heeft woensdag een 45 jarige man uit Baarn aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex vriendin uit Cuijk vanaf oktober 2006 telefonisch en middels SMS-berichten te hebben gestalked. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt woninginbrekers aan

Sint Agatha Woensdagavond kreeg de politie van een getuige de melding dat hij lichten had zien schijnen in woning aan de Heerstraat in Sint Agatha. Agenten gingen de woning binnen en betrapten twee inbrekers op heterdaad. Het duo, een 28 jarige inwoner van Mill en een 18 jarige man uit Nijmegen is aangehouden en ingesloten.