Gemeente Zaanstad

25-04-2007

Met het online zetten van webcams presenteert de gemeente een nieuw communicatiemiddel om haar bewoners te informeren over de voortgang van Inverdan. De webcams tonen de bouw van het nieuwe stadhuis en van Nieuw Rustenburg en zijn te zien op www.inverdan.nl.

Nu het eigenzinnig centrum van de Zaanstreek steeds zichtbaarder wordt, wil de gemeente de bewoners graag op de hoogte te houden van het laatste nieuws. De gemeente doet dat via de bekende middelen, zoals bewonersbrieven, het Inverdan Nieuws, het Zaanstad Journaal en de onlangs vernieuwde folders. Een snel medium is de maandelijks verschijnende Inverdan Mail. GeĂŻnteresseerden kunnen zich op deze email-nieuwsbrief abonneren via de gemeentelijke website.

Interactieve maquette
Het informatiecentrum Inverdan op de Gedempte Gracht blijkt een belangrijk communicatiemiddel. Sinds de opening in 2006 zijn er ruimt 20.000 bezoekers langs geweest. Ze laten zich informeren door de medewerkers of gaan zelf aan de slag met de interactieve maquette. Met behulp van laserstralen en een touch screen kan de bezoeker inzoomen op delen van Inverdan. Op een tv-scherm verschijnt dan een film met up-to-date artist impressies van het geselecteerde gebied. Een ander interactief medium in het informatiecentrum is de internetzuil. De bezoeker surft van interactieve Inverdan kaart naar projectontwikkelaars en van Nieuw Rustenburg naar het Golden Tulip Amsterdam-Zaandam.

Nieuwe dvd
Ook de regionale TV-zender AT5 bericht regelmatig over Inverdan in het programma `Verkeer en de regio.' In mei zal ook de nieuwe Inverdan-dvd met driedimensionale beelden gereed zijn. Hij biedt een kijkje in de toekomst.