Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/04/07)

OOSTERHOUT NB, 26 april 2007

Man aangehouden op verdenking van verduistering c.q. diefstal

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 25 april heeft de politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen een 23-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking c.q. diefstal. De man wordt ervan verdacht in de eerste twee weken van april in totaal 19 navigatiesystemen te hebben weggenomen uit een distributiekantoor aan de Karperweg in Raamsdonksveer. De man werkte daar als uitzendkracht en liep tegen de lamp toen van de laatste diefstal videomateriaal werd gemaakt om de dief te ontmaskeren. De man is medio april door de bedrijfsleiding geconfronteerd met de beelden en bekende één navigatiesysteem te hebben weggenomen. Hij ontkende de overige 18 te hebben verduisterd. De man is ontslagen en ook heeft het bedrijf hem de toegang tot het pand ontzegd.
Vervolgens deed een medewerker van het bedrijf bij de politie aangifte van verduistering, waarna een politieonderzoek volgde. De verdachte is woensdag 25 april verhoord. Ook nu bekende hij alleen de laatste diefstal en ontkende hij de overige diefstallen te hebben gepleegd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Man aangehouden op verdenking van bedreiging

WAALWIJK: De politie heeft woensdag 25 april rond 17.15 uur in de Max Regerstraat een 58-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht enkele dagen daarvoor een 74-jarige Waalwijker woordelijk met de dood te hebben bedreigd. Deze man deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij ontkent bedreigingen te hebben geuit.

Bromfietser en bijrijder op de bon

GILZE: Politiemensen van het team Gilze Rijen-Dongen hielden woensdag 25 april in de Nieuwstraat twee mannen op een bromfiets staande. De bestuurder van de bromfiets, een 19-jarige man uit s-Gravenhage, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat en werd hiervoor bekeurd. Zijn passagier, een 14-jarige inwoner van Gilze, kreeg een bekeuring omdat hij zijn helm niet juist droeg.

Man aangehouden in postkantoor

WAALWIJK: Donderdag 26 april kort na 09.15 uur hielden politiemensen in het postkantoor in de Grotestraat een 52-jarige Waalwijker aan. De man had in het postkantoor stampij gemaakt, nadat een pinautomaat door een storing het pasje van de partner van de man had ingeslikt. De man wilde de pinpas terug, maar kreeg van een postkantoormedewerker te horen dat hij dit alleen kon meegeven aan de rechtmatige eigenaresse van het pasje. De man was het hiermee niet eens, klom gedeeltelijk over de balie en wist op die manier het pasje dat op een tafel achter de balie lag, te bemachtigen.
Medewerkers van het postkantoor waarschuwden de politie, die de man wilde aanhouden. De man verzette zich echter tegen zijn aanhouding, waarop een agent dreigde pepperspray te gebruiken. Dit bleek uiteindelijk niet nodig. De verdachte is alsnog aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd.

Vrouw met auto tegen boom

OOSTERHOUT: Een 59-jarige Oosterhoutse is donderdag 26 april rond 20.15 uur door nog onbekende oorzaak op de Meerberg met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw moest door brandweerpersoneel uit haar benarde positie worden bevrijd en is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Bedrijfsinbraken politie achtervolgt verdacht voertuig

WAALWIJK: Politiemensen van het team Noodhulp achtervolgden in de nacht van woensdag 25 april op donderdag 26 april rond 05.00 uur een automobilist. De man was met gedoofde lichten weggereden vanaf de Groen van Prinstererlaan, waar kort daarvoor was ingebroken in een apotheek. De politiemensen reageerden op die alarmmelding en zagen de verdachte auto wegrijden. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor via de Midden-Brabantweg naar Tilburg. De politiemensen moesten uiteindelijk vanwege hun eigen veiligheid de achtervolging staken. Wel wisten ze het kenteken van de vluchtauto te noteren. Naar de tenaamgestelde ervan volgt een nader onderzoek.
Overigens bleek er inderdaad te zijn ingebroken in een apotheek. Een ruit bleek ingegooid te zijn om binnen te kunnen komen. Daarna zijn er onder andere scheermesjes buitgemaakt.
Eerder die nacht werd bovendien op soortgelijke wijze ingebroken in een winkel aan de Professor Lorentzweg. Hier bleken de ruiten van de toegangsdeuren te zijn ingegooid. Voor zover nu bekend is, werd er niks weggehaald. De inbraak werd rond 01.15 uur ontdekt, nadat het inbraakalarm was afgegaan.

WERKENDAM: Donderdag 26 april rond 06.15 uur werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Beatrixhaven. Er bleek een deur geforceerd te zijn om binnen te kunnen komen, Vooralsnog lijkt er niets te zijn ontvreemd uit het pand.

RAAMSDONKSVEER / WAALWIJK: Tussen woensdag 25 april 20.15 uur en donderdag 26 april 06.55 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Parklaan. De inbreker of inbrekers wisten het pand te betreden door een gat in het dak te maken. Vervolgens zijn er onder andere sigaretten en geld weggenomen.
In Waalwijk bleef het bij een poging. Hier bleek diezelfde nacht geprobeerd te zijn in te breken in een benzinestation aan de Groenewoudlaan, maar lukte het de inbreker(s) niet de deuren te forceren.

WAALWIJK: Tussen woensdag 25 april 17.00 uur en donderdag 26 april 06.45 uur zijn vanaf een bouwterrein aan de Driessenweg 25 betonplexplaten weggenomen. De daders maakten het hekwerk dat rond het bouwterrein stond open om de platen te kunnen bemachtigen.

De politie stelt in alle gevallen onderzoeken in. Daar waar sprake is van bebouwing rondom de plaats van het incident, volgt een buurtonderzoek. Ook verrichten technisch rechercheurs
sporenonderzoeken.

Complimenten van omwonenden voor politieoptreden

HULTEN: Tijdens de ochtendspits van donderdag 26 april traden agenten op tegen sluipverkeer op de Hultenseweg. Omwonenden hadden bij de politie geklaagd over het vele sluipverkeer, dat veelal komende vanuit de Reeshof in Tilburg illegaal gebruik maakt van de Hultenseweg. Daar geldt namelijk een geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer.
Tijdens de controle spraken verschillende omwonenden en fietsers de agenten aan om hun waardering uit te spreken voor de actie. Zeven overtreders zijn donderdagochtend bekeurd en kregen ter plekke een bekeuring van 50 euro uitgereikt. De politie blijft de komende tijd streng optreden tegen sluipverkeer op de Hultenseweg.

Vrouw gewond na aanrijding

TERHEIJDEN: Donderdag 26 april rond 07.40 uur vond op de A59 ter hoogte van Terheijden (in de rijrichting Zonzeel) een aanrijding plaats, waarbij een 30-jarige vrouw uit Waalwijk gewond raakte. De vrouw reed met haar auto achterop de auto van een 35-jarige man uit Oss, die voor haar reed. Beide voertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht, waar bleek dat ze een hersenschudding had opgelopen.

Auteur: Leonie van Ooijen