Universiteit van Tilburg

26 april 2007

Ouders rechtenstudenten volgen college strafrecht

Ouderdag 2007 bij rechtenfaculteit

Vaak blijft de kennis van ouders over de rechtenstudie van hun kinderen beperkt tot het moment van afstuderen. De rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg biedt ouders eerder een mogelijkheid tot uitgebreide kennismaking. Ze kunnen vrijdag 27 april college volgen en deelnemen aan een pleitsessie.

Ruim tweehonderd familieleden zullen deelnemen aan de door de Faculteit Rechtsgeleerdheid georganiseerde 'ouderdag' op vrijdagmiddag 27 april. De familieleden worden om 12.30 uur ontvangen in de foyer van gebouw W. De decaan van de faculteit, prof. dr. Philip Eijlander, opent hier de middag. Daarna verzorgt mr. dr. Joep Simmelink, universitair hoofddocent Strafrecht een hoorcollege Strafrecht. Het vervolgprogramma bestaat uit een rondleiding over de campus, een quiz van studievereniging Magister JFT en een pleitsessie. De familieleden kunnen actief deelnemen aan deze pleitsessie. Ze bereiden een pleidooi voor met leden van de studentenpleitvereniging DiCit en vechten het geschil uit voor een rechtbank gevormd door docenten. De dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel in de foyer van gebouw D.

De organisatie is in handen van de faculteit in nauwe samenwerking met een studentencomité. Ook de uitvoering van het programma is grotendeels in handen van rechtenstudenten.

Noot voor de pers
De ouderdag bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de UvT vindt plaats op vrijdag 27 april van 12.30-16.30 uur op de campus van de universiteit, Warandelaan 2, Tilburg in Gebouw W, zaal WZ1. De pers is van harte welkom. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Michelle te Veldhuis, communicatiemedewerker Faculteit Rechtsgeleerdheid, tel: 013 466 8287, e-mail: M.teVeldhuis@uvt.nl