Senternovem


24-04-2007 | 20e verjaardag Brundtlandrapport: twee essays verschenen

Het is nu 20 jaar geleden dat het rapport van de World Commission on Environment and Development (WCED) verscheen: Sustainable Development, a Guide to Our Common Future (1987), ook wel het Brundtland rapport genoemd. Duurzame Ontwikkeling wordt als nieuw concept gepresenteerd en staat nu, 20 jaar later, hoger op de agenda dan ooit. In het kader van de 20e verjaardag van het Brundtland rapport zijn twee essays verschenen. Deze essays zijn op 24 april tijdens Kansrijk aangeboden aan de Minister President Jan Peter Balkenende.

'Onze gezamenlijke toekomst, een tussenbalans van Duurzame Ontwikkeling' van Herman Verhagen

Herman Verhagen maakt in zijn essay de tussenbalans op. In gesprekken met mensen die betrokken zijn laat hij zien wat er gebeurde. En geeft een doorkijk naar een volgende generatie duurzaamheidsdenken. Het essay van Herman Verhagen is te bestellen bij LvDO (lvdo@senternovem.nl) of hier te downloaden.

'Duurzaamheid: van onderstroom naar draaggolf' van Jan Rotmans

Jan Rotmans schetst in dit boek de noodzaak tot een duurzame ontwikkeling.
Deze analyse vormt een goede basis voor beleid gericht op duurzame ontwikkeling van Nederland: nationaal en internationaal. Het essay van Jan Rotmans is te bestellen bij Drift (http://www.drift.eur.nl/) of hier te downloaden.

Meer informatie

Essay Herman Verhagen
Essay Jan Rotmans