Ingezonden persbericht


Persbericht

MOve biedt gemeenten geïntegreerde midoffice-oplossingen

~ Nieuw samenwerkingsverband gepresenteerd tijdens beurs Overheid & ICT ~

Utrecht, 26 april 2007 - Pallas Athena, Qurius, Decos Software Engineering en XL21 hebben bekendgemaakt hun krachten te gaan bundelen in het samenwerkingsverband 'MOve'. Het consortium is opgericht om gemeenten geïntegreerde midoffice-oplossingen te bieden die aansluiten bij de richtlijnen van het EGEM. De vier partijen ondertekenden gisteren tijdens de beurs Overheid & ICT in de Jaarbeurs Utrecht de officiële samenwerkingsverklaring.

Elektronische dienstverlening wordt steeds belangrijker. Volgens de EGEM-richtlijnen moeten de Nederlandse gemeenten in 2007 hun dienstverlening voor 65% via internet aanbieden. Dit betekent dat zij hun informatievoorziening grondig moeten verbeteren. MOve helpt hen om in korte tijd een complete midoffice-oplossing te implementeren. Hiermee kunnen de gemeenten sneller reageren op vragen van burgers en bedrijven. Daarnaast zorgen de midoffice-oplossingen voor meer flexibiliteit en een transparante afhandeling van aanvragen.

"De midoffice-oplossingen van MOve gaan verder dan bestaande oplossingen, omdat klantprocessen bij ons echt centraal staan", zegt John Jansen, commercieel directeur bij Pallas Athena. "Wij bieden bovendien een groeimodel, waardoor gemeenten in zeer korte tijd een werkende midoffice kunnen implementeren, met ondersteuning van de belangrijkste processen. De naam MOve staat voor midoffice volgens EGEM."

Voor meer informatie over MOve: www.theandezexpedition.com

(202 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Pallas Athena
Pallas Athena ontwikkelt en implementeert software voor procesmodellering, workflow- en casemanagement, en levert de daarbij horende trainingen en consultancy. De verschillende softwarecomponenten vormen samen een complete Business Process Management (BPM) Suite. Ruim 1.600 klanten in meer dan 25 landen maken gebruik van deze gebruiksvriendelijke software.

Over Qurius
Qurius is een beursgenoteerde onderneming met ruim 700 medewerkers. Qurius biedt haar klanten één aanspreekpunt voor alle Microsoft-gerelateerde vraagstukken. Of het nu gaat om geïntegreerde, bewezen bedrijfsoplossingen, klantspecifieke oplossingen of infrastructuren, hardware en beheer. Door de fusie met Watermark is Qurius uitgegroeid tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner met ruim 1.700 klanten.

Over XL21
XL21 member of the Exxellence group is een ICT en adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in elektronische dienstverlening aan vooral de (semi-)overheid. Naast technische oplossingen biedt XL21 al jarenlang ondersteuning bij de implementatie van e-dienstverlening. Hierdoor is XL21 in staat haar klanten goed te adviseren over de valkuilen en hobbels die zij tegen kunnen komen bij de implementatie van e-dienstverlening. XL21 is sinds mei 2005 Microsoft Certified Goldpartner en maakt samen met eMaxx deel uit van de Exxellence Group.

Over Decos Software Engineering
Decos Software Engineering is een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van document- en informatiebeheer. Sinds de oprichting op 1 december 1987 heeft Decos diverse succesvolle applicaties op de markt gebracht. Sinds de introductie van het volledige webgebaseerde document managementsysteem Decos Document - web edition in 1999 geldt Decos als één van de belangrijkste spelers in Nederland op de markt van documentbeheer. Decos Software biedt een flexibele, betrouwbare en complete oplossing voor het organisatiebreed beheren van informatie. Meer informatie: http://www.decos.nl

Voor algemene informatie over MOve kunt u contact opnemen met John Jansen, commercieel directeur Pallas Athena: Tel: + 31 (0)55-368 53 00
john.jansen@pallas-athena.com

Voor verdere persinformatie, een interview of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com
http://www.lewispr.com