Gemeente Gouda


baggeren in goverwelle (26-4-2007)

Deze maand beginnen uitbaggerwerkzaamheden aan de hoofdwatergangen in Polder Willens in Goverwelle. Uit metingen van de waterdiepte is gebleken dat een aantal van deze hoofdwatergangen niet diep genoeg is. Voor een goede doorstroming is het nodig dat deze watergang(en) weer op de voorgeschreven diepte worden gebracht. De werkzaamheden nemen ongeveer 20 weken in beslag.

Het baggeren gebeurt met een baggerboot. Bewoners die langs de watergangen wonen is gevraagd om obstakels, zoals roeiboten, eendenkooien, etc. voorafgaande aan de werkzaamheden te verwijderen. Ook eventueel overhangende takken of struiken moeten gesnoeid worden.

Milieuaspecten
Door het Hoogheemraadschap van Rijnland is de bagger in de watergangen volgens de geldende milieuvoorschriften bemonsterd. De bagger is ingedeeld in kwaliteitsklasse 1 en 2. De bagger is dus niet verontreinigd. Het uitbaggeren heeft een gunstig effect op de waterkwaliteit.

Contact
Voor nadere inlichtingen met betrekking tot de uitvoering kunt u contact opnemen met de gemeente Gouda, afdeling Projecten Openbare Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer (0182) 58 82 17.