Gemeente Enschede

Enschede genomineerd voor inspirerend opdrachtgeverschap

De gemeente Enschede is deze week door een jury onder leiding van Rijksbouwmeester Mels Crouwel genomineerd voor de Gouden Piramide 2007. Deze Rijksprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Het thema van jaar is gebiedsontwikkeling. Enschede heeft als project de herbouw en herstructuring van Roombeek ingezonden.

Wethouder Bleker is blij met de nominatie, "het is fantastisch dat het enthousiasme en de enorme inzet van alle partners in Roombeek met deze nominatie wordt beloond. Het is een geweldige stimulans om op deze weg door te gaan en deze manier van samenwerking te verbreden naar andere projecten in de stad".

De overige vier nominaties zijn :
o ABC Vastgoed Twello bv, met het ABC van een Dorp o Kromwijk Ontwikkelingsmaatschappij bv, met Pleiserplaats Marnemoende bij IJsselstein
o Philips Electronics Nederland bv, met High Tech Campus in Eindhoven

o Het Waterschap Regge en Dinkel, met het project De Doorbraak, de aanleg van een nieuwe beek ten zuiden van Almelo.

De winnaar van de Gouden Piramide wordt tijdens een televisieprogramma van de AVRO op 24 november aanstaande bekend gemaakt. Voorafgaand zijn er thema-uitzendingen over de genomineerde projecten. Daarnaast verschijnt er een boek over de projecten.

26 april 2007