ID&T


Black artiesten special # 1

Dj Scot Project

'You look busted. Your face is busted! Your sagging ass is busted and your silicone implants for your hips have slipped down to your ankles mama. You're just busted ... ... Listen to me mama '

Bij het zien van deze obscure tekst moet er wel een belletje gaan rinkelen. Oliver Klitzing bracht in het jaar 2001 onder zijn alter ego Twister's Silence, de plaat Listen to mama uit. Dj Scot Project remixte deze en al gauw bleek zijn versie zeer populair en met recht mag deze vandaag de dag gerekend worden tot één van de beste Hardstyle producties die we kennen. Een ware klassieker.

Dj Scot Project alias Frank Zenker is de man achter talloze Hardstyle en Hardtrance krakers. Anders dan z'n uiterlijk doet vermoeden, hebben we hier te maken met een echte legende op het gebied van de wat hardere dance.
We kunnen zijn style het beste omschrijven als energiek doch gevoelig en tegelijkertijd hard vanwege een genadeloze bass.

F (Future is now!), O (Overdrive) en zijn remixen van Thunder in Paradise, French Kiss en The Second Trip zijn inmiddels overbekend. Ook onder zijn alias Arome bracht hij producties uit van ongekende kwaliteit. Scream, Hands Up en de remixen van Derb en Incoming zijn hier enkele voorbeelden van.

De meeste Hardtrance - en Hardstyle liefhebbers leerden Dj Scot Project kennen toen collega Gary D. begin deze eeuw op de proppen kwam met D-Techno 3. Deze uit drie CD's bestaande compilatie bevat alleen maar de beste tracks van die periode en staat bekend om zijn unieke Duitse sound, vooral voor die mensen die Trance in die tijd te soft vonden en behoefte hadden aan het meer
stevige werk.

De compilatie kent enkele klappers van Dj Scot Project, waaronder een bijzondere remix van de track F (Future is now!), die speciaal voor de fans ook op Overdose 067 verscheen. Samen met djs als Wag was hij verantwoordelijk voor talloze hits op Overdose. Daarmede zette hij dit veel besproken label wereldwijd op de kaart.
Helaas is het teloor gegaan in 2005.

Dj Scot Project verzorgde rond die tijd ook een remix van de plaat D.F.C. van Derb op een ander populair label, namelijk Tracid Traxxx. De remix bleek al gauw een succes en is vandaag de dag nog altijd mateloos gewild over de hele wereld.
Wanneer je de producties van deze dj van Duitse origine bestudeert, valt het op dat vele tracks vrij lang duren. Een track van negen minuten produceren, is hem niet vreemd
en ook zeker geen uitzondering. Dit in tegenstelling tot de naamgeving van deze producties, die veelal bestaan uit één letter.

Trance Energy, Defqon. 1, Qlubtempo, In Qontrol, Godskitchen Global Gathering, overal heeft deze man wel gestaan. Het werd dan ook de hoogste tijd om Dj Scot Project uit te nodigen voor Sensation: The Worlds Leading Dance Event! En wel als dè opening op Black!

Geplaatst op: 26-04-2007