Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 26 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 26-04-2007 o Met onder meer: controles, gebroken arm en huiselijk geweld.

Stenengooier aangehouden

Zaandam, woensdag 23:55 uur

Een 14-jarige jongen uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van vernieling aan een auto. Een 40-jarige Zaandammer zat op de Kapelhof in zijn auto toen hij knallen hoorde op het plaatwerk en zag dat zijn achterruit stuk was. Hij zag vier jongens wegwandelen en belde de politie. Drie jongens wisten vooralsnog te ontkomen maar de jonge Zaandammer kon door de auto-eigenaar worden vastgehouden en overgedragen aan de politie. De jongen werd na verhoor overgedragen aan het ouderlijk gezag en naar HALT verwezen voor het ondergaan van een straf en regeling van de schadevergoeding.

27 boetes tijdens verkeerscontrole

Katwoude, Volendam, Monnickendam, 25 april

Tijdens diverse verkeerscontroles in Monnickendam, Volendam en Katwoude zijn woensdag 27 boetes uitgedeeld. Tijdens een surveillance op de Provincialeweg N247 heeft een motoragent woensdagochtend drie boetes uitgedeeld aan inzittenden die geen gordel droegen en vier boetes aan bestuurders die aan het bellen waren. Ook op de N247 in Volendam werden woensdag twee boetes uitgedeeld aan automobilisten die met de telefoon in de hand achter het stuur zaten en op de Dijkgraaf Poschlaan werden vijf hardrijders aan de kant gezet. De hoogst gereden snelheid bedroeg 69 km per uur. De snelheid van de voertuigen werd gemeten met behulp van een lasergun.

Tijdens een controle op de N247 in Monnickendam hebben agenten tussen 14:00 en 16:30 uur dertien boetes uitgedeeld. De boetes betroffen het niet dragen van de gordel of helm (4x), rijden met een aanhangwagen met losliggende-/overbelading en/of een niet goed bevestigde losbreekreminrichting (4x). Ten slotte kregen twee motorrijders een boete voor het niet op de juiste plaats bevestigd hebben van de kentekenplaat.

Gordelcontrole

Zaandam, 25 april, 14:10-15:10 uur

Tijdens een gordelcontrole op de Kepplerstraat werden woensdagmiddag zeven boetes uitgedeeld. Behalve vier boetes voor het niet dragen van de gordel en het niet gebruik maken van een kinderzitje, werden drie boetes uitgedeeld voor het niet bij zich hebben van een rij- of kentekenbewijs.

Hardrijders

Noordbeemster, 25 april, 08:00-12:10 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Schermerhornerweg reden woensdagochtend 51 van de 2750 bestuurders te snel. Het verkeer (uit beide richtingen) werd gecontroleerd met behulp van een langs de kant van de weg opgestelde radarauto. De hoogste snelheid bedroeg 111 km per uur bij een toegestane snelheid van 80km per uur.

Op de Purmerenderweg werd in de avonduren ook op snelheid gelet. Negen hardrijders ontvingen ter plekke een boete. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Gevaarlijk rijgedrag bromfietser

Volendam, 25 april, 12:30 uur

Een motoragent heeft woensdagochtend op de Dijkgraaf Poschlaan het bromfietsrijbewjis ingevorderd van een 16-jarige bromfietser uit Edam. De jongen reed met een snelheid van 68 km per uur waar hij 30 km per uur mocht rijden en haalde diverse auto's rechts over het fietspad in. Na een korte achtervolging kon de bestuurder aan de kant gezet worden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders op de A7

Zaandam, 25 april, 18:45-22:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 165 km per uur. Van de 4000 voertuigen die de radarauto passeerden, reden er 317 te hard.

Gebroken arm

Purmerend, woensdag 25 april 2007, 15:36 uur.

Een 52-jarige Purmerender is op de Hortelijnhof door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling. Een 53-jarige bestuurder van een bestelauto kwam een pakje afleveren en er ontstond met een bewoonster een discussie. Een buurman stelde zich tussen het tweetal op omdat de bestuurder zich agressief opgesteld zou hebben. Tijdens de woordenwisseling kwam de automobilist door onbekende reden ten val. Door deze val heeft de man, zo bleek later in het ziekenhuis, zijn arm op twee plaatsen gebroken. De aangehouden Purmerender werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld

Waterland, woensdag 25 april 2007.

De politie heeft een inwoonster van Waterland aangehouden omdat zij wordt verdacht van mishandeling van haar echtgenoot. De man kwam bij de politie aangifte doen waarin hij meldde dat zijn vrouw hem met een hete strijkbout had geslagen waardoor hij flinke brandwonden had opgelopen. De vrouw meldde zich aan het bureau en werd na verhoor, waarin zij verklaarde dat zij uit zelfverdediging had gehandeld, in vrijheid gesteld. De man was al eerder door de politie aangehouden omdat zijn vrouw tegen hem aangifte had gedaan van mishandeling.

Inbraak woning

Koog aan de Zaan, 26 april 2007, 07:26 uur.

In de nacht van woensdag op donderdag werd in een woning aan de Korenmolen ingebroken. Een ruit van de achterdeur werd vernield waarna de grendel kon worden losgemaakt. Eenmaal binnen werden twee portemonnees, een laptop en twee tassen meegenomen. Eén van de portemonnees werd later teruggevonden. Het sporenonderzoek werd verricht door de afdeling Forensische Opsporing.