26.04.2007 / 17:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fit media bv & admarc holding

Fit media bv & admarc holding

Eindelijk een vrouwensport magazine: SportsWomen.nl

Zeist, 26 april 2007 - Deze week ziet het nieuwe magazine SportsWomen.nl het levenslicht! De doelgroep van dit nieuwe sportmagazine is de sportende en sportieve vrouw tussen de 20
- 60 jaar. SportsWomen.nl zal worden verkocht bij sportzaken en in de kiosk voor Euro 3,49. Maar abonneren kan ook! Volgens de uitgever ontbreekt het in Nederland, maar ook in het buitenland, aan een titel die is gemaakt door en met sportvrouwen voor (sport-)vrouwen. De redactie bestaat uit een groot aantal (ex-)topsportsters met allerlei sportachtergronden.

Yvonne van Gennip
Een van initiatiefnemers van SportsWomen.nl is Yvonne van Gennip, drievoudig Olympisch Goud winnares schaatsen (1998). Yvonne van Gennip is dan ook in grote mate bepalend geweest voor de redactionele invulling van de eerste editie. Vaste redactiemedewerksters zijn verder schaatsster Barbara de Loor, Bibian Mentel (zes maal Nederlands kampioen snowboarden), Vera Pauw (bondscoach Nederlands vrouwenelftal), Annemarie Thomas (o.a. Wereld Kampioen Hamar schaatsen) en tennisster Esther Vergeer. Monique Velzeboer (met shorttrack behaalde in 1988 goud, zilver en brons op de Olympische Spelen in Calgary) zal in iedere uitgave aanwezig zijn doormiddel van haar portretfotografie. Vaste onderdelen zijn verder: Topsportmannen over vrouwensport, een blik achter de schermen bij een sportster in de toeloop naar de Olympische Spelen en mode. Ook gunnen we de lezeressen een kijkje in de sporttas van een bekende sportster. Vast item is verder SportsWomen of the Year verkiezing, daarbij zal de keuze worden gemaakt door het Nederlands publiek met een daaraan verbonden prijsvraag. Yvonne van Gennip heeft ook plaatsgenomen in de hoofdredactie van SportsWomen.nl om op deze wijze een bijdrage te blijven leveren aan de sportredactie van SportsWomen.nl.

Sport in de breedte
In de eerste uitgave worden een groot aantal sporten onder de loep genomen; bobsleeën met Eline Jurg, kunstschaatsen en de invloed van Dancing with the stars en vrouwenshorttrack. Hein Vergeer vertelt uitgebreid over zijn band met Yvonne van Gennip en zijn visie op vrouwensport. Jeroen Blijlevens, ex profwielrenner windt er geen doekjes om: hij hekelt vrouwensport. Een groot aantal Olympische sportvrouwen krijgt ook in deze uitgave redactionele aandacht. De ontwikkeling van de klapschaats wordt behandelden maar ook aandacht voor 'casual sportmode' met bekende schaatssters in de hoofdrol. Het volgende nummer staat in het teken van 'running' met daarin onder andere een interview met Nelli Cooman en John de Wolf over vrouwen en sport.

Algemeen
De Nederlandse bladenmarkt heeft in het segment vrouwen titels een niche, namelijk een titel voor de 'sportvrouw'. In het buitenland worden enkele Engelstalige titels op de markt gebracht, specifiek gemaakt voor de sportvrouw, in Nederland niet. Terwijl sporttitels bij mannen legio zijn, Voetbal International, Men Health, Motor Sport, etc, etc. Voor de vrouw kennen we in Nederland wel een aantal de titels die zijdelings met sport te maken hebben Fit Krant, Santé, Top Santé en Body + Mind, maar deze titels hebben een sterk beauty en wellness karakter.

Redactie formule
Iedere uitgave van SportWomen.nl kenmerkt zich door een gast hoofdredacteur dit kan ook een volledig sportteam zijn, een vrouw(en) die op sportgebied een zekere prestatie hebben geleverd. Op deze wijze wordt in iedere uitgave de basis gelegd naar specifieke sport die gekoppeld is aan de topsporter die het magazine maakt. M.a.w. is de sporter actief met zwemmen wordt het hoofdthema van die specifieke uitgave zwemmen, met een historisch overzicht, overview van de sporters in dat segment, achtergrond, actueel overzicht, etc. Op deze wijze krijgt iedere uitgave een sportthema mee dat iedere maand wisselend is, zwemmen, dressuur, roeien, beach volleybal, hockey, voetbal, etc, etc. De gasthoofdredacteur krijgt de gelegenheid om op basis van een aantal vaste redactie onderdelen het magazine op haar eigen wijze in te vullen.

/////////////////////////////////////////////