Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland klaar voor seizoensfinale

Het circuit van Brands Hatch is het toneel voor de seizoensfinale van A1GP World Cup of Motorsport. Met de strijd om de vijfde en vierde plaats nog wijd open is A1 Team Nederland er helemaal klaar voor. A1 Team Nederland staat nu op een zesde plaats, slechts 1 punt achter Maleisie.

Na het sterke optreden van Renger van der Zande in Shanghai, waar hij debuteerde in een A1GP Hoofdrace met een vierde plaats, zal Jeroen Bleekemolen dit weekend weer het stuur overnemen voor de beide races en de kwalificatie. Die kwalificatie zal trouwens later dan normaal worden verreden. In plaats van 14.15 uur lokale tijd (15.15 uur Nederlandse tijd) vind deze nu plaats om 15.45 uur lokale tijd.

Voor Jeroen Bleekemolen is het circuit van Brands Hatch geen totaal onbekend terrein, hoewel hij de laatste keer met het DTM alleen op het korte circuit in actie kwam. Met de Palmer Audi's reed Bleekemolen wel op het circuit dat in het eerste seizoen gastheer was voor de allereerste A1GP race; "Als ik zo vlak voor de laatste race kort terugkijk op het seizoen hebben we met z'n allen de nodige kansen hebben laten liggen op overwinningen en het podium. Dit is een mooie kans om dat recht te zetten. We zijn hier om gewoon een goed resultaat neer te zetten, daarmee bedoel ik minimaal het podium en eigenlijk proberen te winnen. In de tweede seizoenshelft hebben we als team laten zien dat we de snelheid echt hadden, maar bijna iedere race ging er wel wat mis. We hebben de auto en de snelheid om te winnen, ik heb vertrouwen in dit weekend. Negen jaar geleden heb ik voor het laatst op het lange circuit gereden, maar dat maakt niet zoveel uit. Het is een leuk circuit en de allereerste A1GP race hier anderhalf jaar geleden was een mooi evenement. Ik denk dat er veel Nederlanders komen, het zal heel leuk worden om te rijden".

Renger van der Zande zal voor de laatste keer dit seizoen de Rookie sessie op vrijdag voor zijn rekening nemen; "Ik ga gewoon alles uit de kast halen en heb er heel veel zin in. In China heb ik me mogen bewijzen in de race, nu wil ik weer scoren in de Rookie sessie. Dat is voor mij het eerste doel. We gaan met z'n allen proberen om nog wat plekken naar voren te komen in het kampioenschap, dat zou heel mooi zijn. Het team is er klaar, Jeroen en ik zijn er klaar voor. Helemaal top".

Nog voor de start van het A1GP weekend, morgen met de Rookie sessie, is A1 Team Nederland nog steeds in een nek aan nek race gewikkeld naast de baan met A1 Team Maleisië, met als inzet de prijs voor het meest favoriete A1GP team van afgelopen seizoen. Stemmen kan nog tot en met zondag via de A1GP Fanzone (www.a1gpfanzone.com).

Brands Hatch ligt net buiten Londen en is een circuit met een uitgebreide auto - en motorsport traditie, onder meer als voormalig gastheer van de Britse F1 Grand Prix in het verleden. Het circuit heeft een aantal zeer snelle bochten, met als meest bekende Paddock Hill Bend.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com