Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 26 april

BERGEN OP ZOOM, 26 april 2007

45 bestuurders op de bon voor negeren geslotenverklaring

HALDERBERGE: De politie heeft in de afgelopen dagen 45 bekeuringen uitgedeeld op de Gastelseweg. Vanwege wegwerkzaamheden is slechts in één richting verkeer toegestaan. De andere rijbaan is afgesloten, zodat de wegwerkers veilig hun werk kunnen doen. De 45 bestuurders negeerden de geslotenverklaring, dat door middel van borden op meerdere plaatsen is aangegeven, en kregen een bekeuring van 75,-.

Fietser gewond na ongeval

ETTEN-LEUR: Op donderdagmiddag gebeurde er op het fietspad aan de Zevenbergseweg een ongeval. Een 62-jarige man uit Zundert reed op zijn fiets komende uit de richting Prinsenbeek. Hij werd ingehaald door een man op een racefiets. Bij het inhalen raakte de racefietser de fietser. Hij kwam ten val en hield hieraan een gebroken elleboog en een gat in het hoofd over. De racefietser maakte zich bekend als een inwoner van Prinsenbeek. De man was vertrokken toen de politie arriveerde. Men heeft tevergeefs getracht contact met hem op te nemen. De gewonde fietser is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Man gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de van Beethovenlaan.. Een 78-jarige man uit Rucphen reed over de Takspui. Bij het kruispunt met de van Beethovenlaan verleende de automobilist vermoedelijk geen voorrang. Hierdoor kwam hij in aanrijding met bestelbus, bestuurd door een 25-jarige man uit Roosendaal. De 78-jarige man liep bij het ongeval een vleeswond aan zijn arm op. De man is overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis voor behandeling.

Man rijdt tegen vangrail

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond gebeurde er rond 19.30 uur een ongeval op de A 58. Een 29-jarige man uit Hoogerheide was aan de rechterzijde van zijn voertuig in de berm beland. Vervolgens stuurde hij tegen en reed over de weg tegen de vangrail. De bestuurder liep een hoofdwond op. De auto was total loss. De man is overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. Omdat de politie bij het aanspreken van de man een alcohollucht rook is in het ziekenhuis ook bloed afgenomen voor een alcoholtest. De uitslag hiervan zal over enkele weken volgen.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Borchwerf. De voordeur van het pand is opgebroken. Ook in het pand werden vernielingen aangericht. De daders gingen er vandoor met onder andere een beamer. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt ook een sporenonderzoek in.

121 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagochtend tussen 07.35 en 12.15 uur een snelheidscontrole aan de Burgemeester Schneiderlaan. 2033 passanten zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 121 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/y is toegestaan.
Op de genoemde plaats steken veel schoolgaande kinderen over. Hardrijders kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Opvallend weinig bekeuringen tijdens verkeerscontrole top 5-weg

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagochtend in de spitsuren tussen 07.30 uur en 09.00 uur een verkeerscontrole op de Willem Dreesweg. De locatie staat in de top 5 van locaties waar in de gemeente Roosendaal de meeste verkeersongevallen gebeuren. De politie kondigde vorige week aan dat op deze locaties veelvuldig gecontroleerd zal worden op verkeersovertredingen om zo het aantal verkeersongevallen en
-slachtoffers terug te dringen.

Tijdens de controle op woensdagochtend bleken veel bestuurders op de hoogte van het beleid rond de top 5-locaties. Er werd door bestuurders positief gereageerd op de controles en er zijn opvallend weinig verkeersovertredingen geconstateerd.

Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven:


1 x Niet kunnen tonen van bromfietscertificaat

1 x Zonder helm rijden op een bromfiets
5 x Niet dragen van de autogordel

1 x Inname van het rijbewijs omdat het in tweeën gescheurd was
2 x Niet voldoen aan vordering tot tonen rijbewijs
1 x Niet handsfree bellen

Auteur: Inge Rijgersberg