PvdA Rotterdam


Voetbal belangrijk voor Rotterdam

Do 26 Apr 2007 - Redactie
Voetbal belangrijk voor Rotterdam

Veel Rotterdamse voetbalclubs hebben gebruik gemaakt van de door de PvdA georganiseerde bijeenkomst over de nota "Visie Voetbal Vitaal 2010" van het College van B&W.
De bijeenkomst vond deze week plaats in het stadhuis op uitnodiging van PvdA sportwoordvoerder Birsel Gülmüs. Uit de reacties blijkt dat de clubs zich in grote lijnen in de inhoud van het collegevoorstel kunnen vinden.

Tijdens de drukbezochte consultatieronde hebben de Rotterdamse voetbalclubs ook hun zorgen uitgesproken. De clubs hebben behoefte aan meer professionele ondersteuning. Ook vinden ze dat de sociale meerwaarde van voetbal onderbelicht is in de politiek. Birsel Gülmüs heeft de noodzaak van meer ondersteuning vorig jaar al aangekaart in de gemeenteraad. Ze heeft met de clubs afgesproken dat er vervolggesprekken over de nota `Visie Voetbal Vitaal 2010' gevoerd zullen worden, omdat de PvdA het belangrijk vindt te horen wat de clubs vinden en willen.

Op woensdag 30 mei wordt de nota `Visie Voetbal Vitaal 2010' besproken in de commissie Fysieke infrastructuur, Buitenruimte en Sport.