Gate Gourmet tekent MOU met Packattack, POTM

26.04.2007 / 17:49 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Gate gourmet

Gate gourmet

Gate Gourmet tekent MOU met Packattack, POTM

ZURICH, Zwitserland, April 26 /PRNewswire/ --

Gate Gourmet en het in Nederland gevestigde Packattack hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend voor de aankoop door Gate Gourmet van een meerderheidsaandeel van Packattack.

Deze overeenkomst houdt een meer-jaren-samenwerking in met POTM (People on the Move), de in Nederland gevestigde design partner Packattack. Gate Gourmet zal momenteel een strategisch minderheidsbelang in POTM nemen.

Na zorgvuldige afhandeling van de procedures is de verwachting dat de transactie in Juni 2007 bekrachtigd zal worden. De financiële voorwaarden van beide overeenkomsten zijn vertrouwelijk.

Packattack heeft 15 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van verpakkingsconcepten, voor luchtvaartondernemingen, spoorwegen en de detailhandel. In 2006 meldde het bedrijf een omzet van ongeveer 10 miljoen Euro. Packattack en POTM bedienen gezamenlijk hoofdzakelijk de Europese markt en die van het Midden-Oosten, met klanten als Air Berlin; KLM Royal Dutch Airlines; Rituals, de in Amsterdam gevestigde winkelketen voor huishoudelijke en cosmetische producten; Unilever, overkoepelend bedrijf van Lipton, Knorr, Dove, Suave en 400 andere merken in 14 verschillende categorieën van huishoudelijke producten, persoonlijke verzorgingsproducten en voedselproducten.

"Ons doel is om onze portfolio met onze producten en onze service op te bouwen rondom de vereisten van de door onze klanten voortdurend in ontwikkeling zijnde benodigdheden, zodat we initiërend op hun behoeften kunnen inspelen", aldus Guy Dubois, Gate Gourmet's Executive Vice President, Chief Financial Officer en Chief Administrative Officer. "Deze samenwerking is een eerste, belangrijke stap om dat doel te bereiken en dat doen we door ons interne en externe talent samen te brengen, waardoor we het scala aan producten en de service voor onze klanten kunnen uitbreiden. We zijn van plan om meerdere samenwerkingsverbanden te zoeken en aankopen te doen om onze portfolio te complementeren."

"Packattack is een jong, innovatief bedrijf met een ervaren management en de samenwerking met POTM creëert een uniek, flexibel business model en een uitstekend uitgangspunt voor groei. Hun product porfolio is gericht op voedsel-gerelateerde items, zoals dienbladen en dozen. Het complementeert de producten van Gate Gourmet's dochteronderneming Five Oceans, die zich richt op items als welkomstgeschenken (in o.a. vliegtuigen) en dekens", voegde hij toe.

De huidige eigenaren van beide bedrijven blijven na de transactie aandeelhouders en Paul Staadegaard en Ton Tesink blijven hun rol als Managing Directors van respectievelijk Packattack and POTM vervullen.

Staadegaard zei: "Met onze gecombineerde mogelijkheden hebben we onze klanten meer waarde te bieden, kunnen we een synergie in de toeleveringsketen realiseren en kunnen we onze gezamenlijke marktpositie versterken en samen verder groeien. We kunnen nu mogelijkheden voor ons beider bedrijven creëren, die we afzonderlijk moeilijk zouden kunnen realiseren."

"Gezamenlijk kunnen we onze klanten door middel van een sterke samenwerking de grootst mogelijke flexibiliteit bieden met behulp van strategische toeleveranciers en marktleiders, waarmee we onze klanten kunnen helpen om in de toekomst te groeien", aldus Tesink. En hij voegde er aan toe: "Klantenservice door ongekende innovatie, design en leverantie is de grootste kracht van onze samenwerking."

Gate Gourmet is 's werelds grootste onafhankelijke bedrijf op het gebied van catering and logistiek, met een gedeelde hoofdvestiging in Zürich, Zwitserland en Reston, Virginia. Het verzorgt de catering van 96 "flight kitchens" in 27 landen, verspreid over 5 continenten en had in 2006 een omzet van 2,4 miljard Zwitserse Francs. Ga naar onze website: www.gategourmet.com.

Website: www.gategourmet.com

Contact:

John Bronson, Managing Director, Corporate Communications, +1-703-964-2362, jbronson@gategourmet.com, of Christina Ulosevich, Manager, Corporate Communications,
+1-703-964-2357, culosevich@gategourmet.com, beiden van Gate Gourmet