Rechtbank 's-Gravenhage

Voorzieningenrechter acht tijdelijke sluiting Event Plaza in Rijswijk niet onredelijk

's-Gravenhage, 26 april 2007 - De voorzieningenrechter (sector bestuursrecht) van de rechtbank 's-Gravenhage heeft vanmiddag uitspraak gedaan op het verzoek om een voorlopige voorziening ten aanzien van het besluit van de burgemeester van Rijswijk om het partycentrum Event Plaza voor drie maanden te sluiten. De voorzieningenrechter acht dit besluit niet onredelijk en heeft het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen.

Aan Event Plaza was ontheffing van de sluitingstijden verleend voor de nacht van 8 op 9 april 2007 tussen 01.00 en 04.00 uur. Daaraan waren een aantal voorschriften verbonden.

Volgens de rechter is voldoende gebleken dat Event Plaza na 04.00 uur nog open was. Ook is gebleken dat er zowel binnen als buiten het partycentrum vechtpartijen hebben plaatsgevonden. Na sluitingstijd heeft een schietincident met dodelijk afloop plaatsgevonden op het parkeerterrein.

De voorzieningenrechter concludeert dat de openbare orde daadwerkelijk verstoord is en dat de exploitant voor deze ordeverstoring verantwoordelijk dient te worden gehouden. De voorzieningenrechter realiseert zich dat de sluiting voor Event Plaza en derden ingrijpend is, maar de burgemeester heeft het belang van de openbare orde zwaarder mogen laten wegen dan het belang van Event Plaza bij het openhouden van het partycentrum.

LJ Nummer

BA3959


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 26 april 2007