NU'91

Monique Kempff nieuwe voorzitter NU91
26-4-2007
Per 1 juli is Monique Kempff de voorzitter van NU91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. Vandaag tekende zij voor een termijn van vier jaar. Vice-voorzitter Henk van Alphen: Monique Kempff heeft lef, kracht en enthousiasme. Zij past goed bij de beroepsgroep van NU. NU91 is zeer enthousiast over deze nieuwe voorzitter en heeft er alle vertrouwen in dat Monique Kempff in de huidige en toekomstige zorgsector een prominente rol kan en zal spelen.

Voorzitter Monique Kempff: Ik heb geen moment getwijfeld toen ze me vroegen, van actievoerster naar voorzitter, ik vind het een hele eer. NU91 is onderscheidend en dat trekt me aan. Juist het feit dat NU91 de belangenbehartiger is van verpleegkundigen en verzorgenden én hun arbeidsvoorwaarden goed regelt én zich bezighoudt met beroepsinnovatie en ontwikkeling maakt het verschil.

Monique Kempff begon haar carrière als B-verpleegkundige. Na 12 jaar psychiatrie verruilde zij deze sector voor de thuiszorg en de verpleeghuiszorg. De laatste vijf jaar is zij werkzaam binnen de ziekenhuissector. In 2004 begon zij als Diensthoofd Zorg in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Monique Kempff is van alle markten thuis en dat komt NU91 goed van pas daar zij in alle sectoren vertegenwoordigd is, zegt Henk van Alphen. Ze staat voor de toekomst van de beroepsgroep.

Ik ben een actievoerster van het eerste uur, verpleegkundige en bedrijfskundige, zegt Kempff enthousiast. Ik heb met beide poten in de modder gestaan in bijna alle sectoren in de zorg. Mijn ambitie is om NU91 te moderniseren, het gezicht van de achterban te zijn, de leden te behouden en natuurlijk nog veel meer leden te werven.

Gedurende haar carrière heeft Monique Kempff zich steeds bezig gehouden met de ontwikkeling van het verpleegkundig en verzorgend beroep. Zo richtte zij in het IJsselland Ziekenhuis de VAR (verpleegkundige adviesraad) op en was ze lid van de regionale beleidsgroep (verpleegkundige) opleidingen in Ziekenhuizen. Daarnaast is zij intern projectcoördinator Sneller Beter. Vanuit Sneller Beter zijn er 31 verbeterteams opgezet.

De kersverse voorzitter heeft ook al een boodschap voor de achterban van NU91: Je moet trots zijn en blijven op je vak. Maar dat gaat niet vanzelf. Het is niet alleen afhankelijk van je werkgever en de vakbonden maar vooral van jezelf. Ik wil ervoor zorgen dat jullie vertrouwen in NU91 nog groter wordt. Ik zal dan ook geen voorzitter zijn die 40 uur op kantoor zit maar met beide poten in de modder blijven staan.
26-4-2007

Monique Kempff nieuwe voorzitter NU91