Radboud Universiteit Nijmegen


Prof. Frans Maas hoogleraar Geschiedenis en Grondslagen van de Spiritualiteit

Prof. dr. F.A. (Frans) Maas (1946) is met ingang van 1 april 2007 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Geschiedenis en Grondslagen van de Spiritualiteit.

Frans Maas (geboren in Turnhout, België) studeerde filosofie aan het Philosophicum van de Ongeschoeide Karmel te Smakt-Venray en theologie aan de KTHA te Amsterdam, waar hij in 1972 afstudeerde. In 1986 promoveerde de heer Maas bij prof. dr. E. Schillebeeckx te Nijmegen op de dissertatie: God meemaken in mensentaal. Over de draagkracht van ervaring in geloof en theologie.

Dr. Maas is sinds 1979 als universitair docent verbonden aan de Theologische Faculteit Tilburg. Daarnaast is hij sinds 1996 als bijzonder hoogleraar vanwege de Radboudstichting verbonden aan de Universiteit Utrecht. Prof. Maas zal zijn leeropdracht in Nijmegen combineren met deze functies (samen 0,8) en daarnaast voor een dag in de week in dienst treden bij het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.