Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Verdachten autodiefstallen geïnteresseerd in autoradios (2)
Publicatiedatum: 26-4-2007 18:57:28

Inmiddels 4 verdachten aangehouden,
28 autoradios gevonden

DIT IS EEN AANVULLEND BERICHT !

BENNEKOM - De politie heeft donderdagochtend 26 april twee mannen van negentien en twintig jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, aangehouden op verdenking van diefstal. Over de twee kwam rond 2.44 uur de melding binnen dat zij op de Boterbloem in Bennekom autos open zouden breken. De mannen maakten zich bij het zien van de politie uit de voeten. Eerder vandaag is daarover door de politie al een persbericht uitgegeven.

De mannen zijn ondanks hun vlucht korte tijd later door de politie aangehouden. Eén van hen had zich verstopt onder een auto, de ander lag in de struiken. Een vervolgens ingesteld onderzoek In de omgeving van de aanhouding levert de vondst op van een 13-tal autoradio"s, allen zeer waarschijnlijk afkomstig van diefstal. De apparatuur is in beslag genomen.

Nog meer aanhoudingen
Enkele uren later, rond 6.45 uur worden nog meer autoradios gevonden, ditmaal in de struiken aan de Ganzerik in Bennekom. Terwijl de politie deze vondst onderzoekt, komen twee mannen aangelopen, die zichtbaar schrikken van de aanwezigheid van de politie. Een gesprek met de twee maakt ook hen verdacht van de diefstal uit autos. Ook zij zijn aangehouden. In de struiken worden vervolgens nog eens een 15-tal autoradios gevonden. De vier aangehouden verdachten zitten nog vast. De mannen, allen zon 20 jaar oud, zijn vermoedelijk afkomstig uit Litouwen.

Aangifte
Naast het verhoren van de verdachten is de politie begonnen met het inventariseren van de 28 autoradios. Donderdag 26 april heeft de politie al diverse aangiftes opgenomen van inwoners uit Bennekom en omgeving, omdat zij slachtoffer zijn geworden van diefstal uit hun auto. Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan, worden dringend verzocht dit alsnog te doen. Al was het alleen al om uiteindelijk de diverse gestolen autoradios te kunnen identificeren en terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaars. Ook getuigen van de diefstallen worden als nog niet met de politie gesproken is verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 8844. Het onderzoek wordt voortgezet.
(07-065243)

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---