Gemeente Papendrecht

26 april 2007

Zes Koninklijke Onderscheidingen in Papendrecht Vrijdag 27 april 2007 ontvangen zes inwoners van de gemeente Papendrecht om 10.00 uur uit handen van burgemeester C.J.M. de Bruin een Koninklijke Onderscheiding. In de raadzaal van het gemeentehuis wordt de heer Van de Ruit benoemd tot ridder In de Orde van Oranje Nassau, de andere vijf Papendrechters worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De zes hebben zich allen op uitzonderlijke wijze ingezet voor de maatschappij.
Hieronder een beknopt overzicht van de verdiensten waarvoor de zes Papendrechters worden gedecoreerd.

De heer P.G. de Bruijn (13 mei 1933) organiseert sinds 1974 activiteiten bij de Watersportvereniging Papendrecht. Gedurende 32 jaar zette hij zich in voor bejaardentochten, barbecues, rommelmarkten en bingo. Vanaf 1987 is hij lid van de technische commissie, vanaf 1995 is hij tevens lid van het bestuur van de vereniging. Daarnaast is de heer De Bruijn sinds 1983 lid van het bestuur van speeltuinvereniging De Zonnebloem. Ook daar zet hij zich in voor de organisatie van rommelmarkten en amusementsavonden. Ook aan de dagelijkse taken, zoals de bardiensten en onderhoud van het gebouw, onttrekt hij zich niet. Het nieuwe clubgebouw is mede dank zij zijn kennis - en met behulp van contacten uit zijn netwerk - tot stand gekomen.

Mevrouw H.T. Jansma-Barnhoorn (3 september 1937) heeft vanaf het ontstaan van postzegelvereniging IRIS op 21 maart 1966 grote betrokkenheid en inzet getoond. Zij is de drijvende kracht achter de vereniging, zowel door promotionele werkzaamheden, financieel beheer en de organisatie van bijzondere gelegenheden. Onder meer via een bestuursfunctie zorgde zij voor vernieuwing en verbetering. In 1986 zette mevrouw Jansma-Barnhoorn het IRIS-magazine op, waarin zij actuele informatie geeft over postzegels uit lokale-, landelijke- en overzeese gebieden. Resultaten van haar inzet zijn de groei van het aantal leden en bevordering van eenheid binnen de vereniging.

De heer F.M.G.P. Bruijninckx (4 oktober 1932) was in 1982 één van de drie oprichters van jeu de boules vereniging Boules Amis in Papendrecht. Sinds de oprichting is hij secretaris. Hij zet zich op plaatselijk, regionaal en provinciaal niveau in voor de vereniging. De werkzaamheden van de heer Bruijninckx lopen uiteen van de zorg voor het ledenbestand, het organiseren van wedstrijden, toernooien en overige activiteiten tot het onderhoud van de banen, verzorging van het verenigingsblad etc. Voor de regio Rotterdam was de heer Bruijninckx voorzitter en notulist. Door zijn inzet heeft deze sport zich ontwikkeld en is het aantal verenigingen binnen de regio Rotterdam gegroeid tot veertien.

Mevrouw S. ten Brink-Melsen (8 augustus 1952) geeft al dertig jaar met veel enthousiasme en op vrijwillige basis zwemles aan mindervalide kinderen. Deze groep kinderen vraagt extra aandacht en geduld. Mevrouw Ten Brink stopt niet alleen veel energie in het zwemmen met de kinderen maar ook in leiding en structuur geven aan een grote groep vrijwilligsters. Daarnaast verzorgt zij contacten en de administratie, en dat alles met hart en ziel, zeer toegewijd en betrouwbaar. Kortom, mevrouw Ten Brink-Melsen is een onmisbare schakel tussen zwemmers, vrijwilligers, zwembadpersoneel en gemeente.

De heer J. Nieuwland (5 januari 1946) is vanaf 1974 tot op heden betrokken bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Veel van zijn aan de kerk gerelateerde activiteiten zijn verbonden met schippersinternaat Eben-Haëzer. Dit internaat ondersteunde hij tijdens alle ontwikkelingen in de loop van de tijd. De heer Nieuwland is ook 35 jaar organist bij de Gereformeerde Gemeente Dordrecht. Van 1969 tot 2005 was de heer Nieuwland in dienst van de gemeente Papendrecht. Onder meer begeleidde hij als griffier naar volle tevredenheid de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad in de periode van de totstandkoming van het dualisme.

De heer J. van de Ruit (3 oktober 1941 - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) heeft zich 54 jaar ingezet als vrijwilliger voor kerk en maatschappij. Voor de Hervormde Gemeente te Papendrecht hield hij zich als secretaris en voorzitter onder meer bezig met werkzaamheden voor de knapen- en jongelingverenigingen. In 1965 was hij als oprichter betrokken bij de nog altijd actieve jeugdvereniging in Papendrecht. Op provinciaal en landelijk niveau heeft de heer Van de Ruit de functies van secretaris, diaken, kerkvoogd en voorzitter bekleed, zo was hij onder meer bestuurslid van de landelijke commissie Binnenland van de Generale Diaconale Raad en voorzitter van de landelijke commissie `Breedte van de Kerk'. Daarnaast was de heer Van de Ruit onder meer dertien jaar secretaris voor de Protestantse Stichting Maatschappelijke Dienstverlening en bestuurslid van het Christelijk gemengd koor Asaf te Papendrecht.

Alle gedecoreerden zijn gedecoreerd in de orde van Oranje Nassau.

Noot aan de redactie:
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de uitreikingen bij te wonen, wel het dringende verzoek in dat geval voor 9.45 uur in het gemeentehuis aanwezig te zijn.

Meepraten over het nieuwe sportcentrum?
Het gemeentebestuur van Papendrecht geeft de komende jaren een belangrijke kwaliteitsimpuls aan de sportvoorzieningen in de gemeente. De gemeente heeft plannen voor een nieuw, toonaangevend sportcentrum. Het te bouwen complex bestaat uit een nieuw binnen- en buitenbad met ligweide en een nieuwe, grote multifunctionele sporthal. Naast de sportverenigingen, scholen en andere organisaties, nodigt de gemeente inwoners van Papendrecht uit om vanaf het begin mee te praten over de nieuwe sportvoorzieningen. Daarom vindt woensdag 9 mei van 19.30 tot 22.00 uur een `meespraakbijeenkomst' plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Papendrecht.
De wensen en behoeften die daarbij kenbaar worden gemaakt, worden verwerkt in het programma van eisen. Dit programma dient als uitgangspunt voor het uiteindelijke ontwerp.
Om een indruk te krijgen van het aantal aanwezigen vraagt de organisatie belangstellenden zich op te geven voor deze bijeenkomst via www.papendrecht.nl/sportcentrum

Werkzaamheden Ketelweg
Langs de Ketelweg wordt in de week van maandag 30 april gewerkt tussen Ketelweg 43 (Topec) en Ketelweg 53 (Automobielbedrijf Boogaard), één rijstrook is beschikbaar voor het verkeer, verkeerslichten worden ingezet.
Voor de veiligheid van de medewerkers en van de verkeersdeelnemers controleert de politie het verkeer ter hoogte van de werkzaamheden de komende periode intensiever. Aan (brom)fietsers wordt gevraagd uit veiligheidsoverwegingen bij het tijdelijke fietspad bij de toekomstige rotonde af te stappen.
Omwonenden en geïnteresseerden worden over de werkzaamheden onder meer geïnformeerd via de website www.ketelweginontwikkeling.nl en via www.papendrecht.nl, daar is ook een nieuwsbrief te vinden. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met toezichthouder Erik Hendriks, t. 078-6440870, e. vraagoverdeketelweg@wsrl.nl

Gemeentewinkel eerder gesloten vrijdag 4 mei
Vanwege Dodenherdenking is de Gemeentewinkel op de begane grond van het gemeentehuis vrijdag 4 mei geopend tot 19.00 uur.

Dodenherdenking
Tijdens Dodenherdenking op vrijdag 4 mei vertrekt de stille tocht om 19.15 uur vanaf de Seringenstraat naar het monument op de algemene begraafplaats. Daar worden om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen en daarna kransen gelegd bij het monument. Aansluitend worden bloemen gelegd op de oorlogsgraven en de graven van burgerslachtoffers. Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot napraten en koffie in de aula van de begraafplaats. Ook dit jaar neemt de Indische gemeenschap deel aan de tocht.

Gemeentewerf 5 mei 's middags gesloten
De gemeentewerf is zaterdagmiddag 5 mei gesloten.
____________