Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 29 maart 2007

Groeistrategie en kapitaalstructuur op de agenda Nutreco AVA op 26 april 2007


· Focus op groei door acquisities in diervoeding en visvoer. Nutreco is in gesprek met overnamekandidaten met in totaal een omzet van meer dan EUR 1 miljard


· Teruggave van EUR 170 miljoen aan houders van gewone aandelen, niet onderworpen aan dividendbelasting

Nu de herpositioneringsfase van de "Rebalancing for Growth" strategie is afgerond, richt Nutreco zich volledig op groei. Daarbij ligt de nadruk op autonome groei, op middelgrote en grote acquisities in groeimarkten en op acquisities die de verdere consolidatie van bestaande marktposities mogelijk maken.

In aanvulling op deze groei-initiatieven beoogt Nutreco de kapitaalstructuur te optimaliseren. Nutreco Holding N.V. zal een voorstel doen voor terugbetaling van ongeveer EUR 170 miljoen aan houders van gewone aandelen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 26 april 2007. Dit zal in augustus 2007 worden geëffectueerd door middel van een terugbetaling van EUR 5 in aandelenkapitaal per gewoon aandeel. De datum in augustus zal 8 dagen voorafgaand aan de terugbetaling middels een persbericht worden bekendgemaakt. Deze uitkering is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders. Bovendien dient aan alle formaliteiten die verband houden met de verhoging en daaropvolgende vermindering van het aandelenkapitaal en wijziging van de statuten te zijn voldaan. Over deze terugbetaling zal geen dividendbelasting verschuldigd zijn.

Daarnaast zal Nutreco een aandeleninkoopprogramma van circa EUR 15 miljoen opstarten ter dekking van personeelsaandelenplannen en toekomstige stockdividenden. De inkoop van aandelen zal na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders aanvangen en door een hiertoe aangewezen bank geleidelijk worden uitgevoerd.

Nutreco beschikt dankzij haar krachtige financiële positie over een uitstekende basis om zich te richten op verdere groei door acquisities in diervoeding en visvoer. Een analyse van acquisitiescenario's in combinatie met de gewenste kapitaalstructuur heeft aangetoond dat er voldoende financieringsruimte is om grotere acquisities te plegen en tegelijkertijd de kapitaalstructuur van Nutreco te optimaliseren via de voorgenomen uitkering aan aandeelhouders en inkoop van aandelen.

Nutreco is van oordeel dat de kapitaalstructuur tegemoet moet komen aan zowel een verhouding netto schuld ten opzichte van het eigen vermogen van 100%, als aan een netto
---

schuld van maximaal drie maal EBITDA (de winst vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen op materiële en immateriële activa).

De afgelopen twee jaar heeft Nutreco reeds speciaalvoerbedrijven overgenomen in Japan, Mexico, Rusland, China, India en Nederland. In Brazilië heeft Nutreco een nieuwe speciaalvoerproductiefaciliteit opgezet. In februari 2007 kondigde Nutreco de overname aan van de premixbedrijven van BASF in Polen, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Guatemala, China en Indonesië. Nutreco verwacht nog meer premix-, speciaalvoer- en visvoerbedrijven over te nemen.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in haar marktsector. Nutreco is selectief aanwezig in de diverse stadia van de vis- en vleesproductieketen. De Business Groups van Nutreco, die elk uit verschillende Business Units bestaan, hebben ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.500 medewerkers.

De netto-omzet van Nutreco bedroeg in 2006 EUR 3,009 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.



Nutreco NV