Provincie Utrecht

|Utrecht, 2 april 2007                                       |Nr. 6878   |
Kromme Rijn Contactdag: realisatie lokale initiatieven en met hulp van Europese subsidieprogramma Leader+

De kracht en pracht van de Kromme Rijnstreek

De Romeinse wachttoren bij Fort Vechten, de fruitspelen of het laantje bij Wickenburg. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele projecten die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in de Kromme Rijnstreek en Langbroekwetering. Allemaal kleinschalige projecten die vanuit lokale ideeën en initiatieven en met hulp van het Europese subsidieprogramma Leader+ tot leven zijn gekomen. Wilt u zien wat er gerealiseerd is in de streek of loopt u zelf met een idee en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Kom dan naar de Kromme Rijn Contactdag op 26 april in 't Dorpshuys in Cothen.

Leader+
Leader+ is een Europees subsidieprogramma waarmee diverse landelijke gebieden in Europa een economische impuls krijgen. Dit gebeurt door een financiële ondersteuning van lokale en regionale initiatieven. In de Kromme Rijnstreek en Langbroekerwetering zijn met behulp hiervan ruim 20 bijzondere plattelandsprojecten opgezet. Het huidige Leader+ programma rondt medio 2007 af. Maar de Plaatselijke Groep en de provincie Utrecht maken zich al op voor een nieuwe periode, want het loopt door als onderdeel van het Plattelands Ontwikkelingsprogramma (POP 2). Er zijn dus nog volop kansen voor een mooier en leefbaarder platteland.

Kromme Rijn Contactdag
Op 26 april staan deze kansen centraal tijdens de Kromme Rijn Contactdag. Iedereen die zich actief inzet of zich actief in wil zetten voor de toekomst van de Kromme Rijnstreek en Langbroekerwetering is vanaf 12.30 welkom in 't Dorpshuys in Cothen. Hier kunt u niet alleen zien wat er de afgelopen periode is gerealiseerd en welk Leaderproject als beste wordt bekroond met de Toffe Peer. Maar kunt u ook bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Dit is dé kans om uw vragen, ideeën en initiatieven aan anderen voor te leggen.

De Kromme Rijn Contactdag wordt georganiseerd door de Plaatselijke Groep Kromme Rijnstreek i.s.m. Nationaal Landschap Rivierengebied en de provincie Utrecht. Meer informatie en aanmelden: www.leaderpluskrommerijn.nl