Gemeente Den Haag

Dansers van het wereldberoemde Nederlands Danstheater geven op donderdag 26 april a.s. om 16.30 uur op symbolische wijze het vernieuwde Rabbijn Maarsenplein terug aan de stad. Dit gebeurt na een grondige verbouwing van het plein. Peter Smit, wethouder Binnenstad noemt het nieuwe Rabbijn Maarsenplein achter de Nieuwe Kerk een echte aanwinst voor de stad. Het is een prachtig nieuw stukje binnenstad. Nu misschien nog voor velen onbekend, maar ik ben er van overtuigd dat alle Hagenaars de leuke restaurants en het sfeervolle plein binnenkort gaan ontdekken.

Op het nieuwe plein kunnen winkelende en vertier zoekende Hagenaars en bezoekers van de binnenstad elkaar ontmoeten in een sfeervolle omgeving. Er zijn internationale restaurants met gezellige terrassen onder eeuwenoude platanen, een fraaie speelplaats voor kinderen en een Joods kindermonument. Ook de architectuur van de restaurants, winkels en appartementen is bijzonder. Daar hebben de gerenommeerde Spaanse architecten Rafael Moneo en Alberto Nicolau voor getekend. De schitterende binnenstadsappartementen liggen zowel aan het plein als aan de Gedempte Gracht.

Namens Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV heeft BAM Vastgoed uit Bunnik het project ontwikkeld. Eigenaar van het gebouw is ING Real Estate, Den Haag. De bouw is gerealiseerd door BAM Woningbouw, Den Haag.

Kortingsbonnen
Ter gelegenheid van de opening van het Rabbijn Maarsenplein bieden de nieuwe restaurants hun klanten korting aan. Vanaf 26 april kan men een boekje met kortingsbonnen ophalen in de restaurants en in het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het atrium van het stadhuis.

KoninginneNach
Het Rabbijn Maarsenplein staat tijdens de Haagse KoninginneNach voor de tweede keer binnen een week volop in de schijnwerpers. Tijdens de Nach kan men op het Rabbijn Maarsenplein vanaf 18.00 uur genieten van het culinaire aanbod van de restaurants en van relaxte jazz- en loungemuziek. Voor meer informatie over KoninginneNach kijk op www.koninginnenach.nl.

Spuikwartier
Het Rabbijn Maarsenplein ligt in het Spuikwartier. In het Spuikwartier vindt de herontwikkeling en nieuwbouw van winkels, woningen en uitgaansgelegenheden plaats. In totaal worden in de komende jaren circa 12.000 m² winkels en horeca, 25.000 m² uitgaansgelegenheden en zon 200 woningen gerealiseerd. Meer informatie over het Spuikwartier vindt u op www.spuikwartier.nl