Gemeente Den Haag

De Haagse stadsboerderijen hebben het Keurmerk Erkende Kinderboerderij bemachtigd. De elf boerderijen voldoen aan alle eisen om voor het keurmerk in aanmerking te komen. Wethouder Baldewsingh neemt op donderdag 26 april de keurmerken van alle Haagse stadsboerderijen in ontvangst uit handen van het Landelijk Coördinatiepunt Keurmerk Kinderboerderijen.

Veilig voor mens en dier
Het keurmerk betekent dat de boerderijen een veilige locatie zijn voor mens en dier. De stadsboerderijen streven naar optimale zorg, veiligheid en hygiëne voor personeel, dieren en bezoekers. Het Landelijk Coördinatiepunt Keurmerk Kinderboerderijen verleent de keurmerken sinds 2005. Dit initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van LNV, de Voedsel en Waren Autoriteit, Stadswerk Vakgroep Medewerkers Kinderboerderijen en de Stichting Kinderboerderijen Nederland.

Gevelbord
Het eisenpakket voor het keurmerk is samengesteld uit de algemene en specifieke wet- en regelgeving en richtlijnen zoals ARBO, mestboekhouding, hygiënecode Nederlandse Kinderboerderijen, speeltoestellen, horeca en vakbekwaamheid. Externe deskundigen controleren of de boerderijen aan alle eisen voldoen. Kinderboerderijen die aan de eisen voldoen, ontvangen het keurmerk in de vorm van een gevelbord. Het keurmerk geeft een positief signaal over de kwaliteit van de voorzieningen en de educatieve en recreatieve mogelijkheden op de Haagse Stadsboerderijen. De geldigheid van het keurmerk is drie jaar. Na drie jaar worden de stadsboerderijen opnieuw gecontroleerd. Meer informatie staat op
www.denhaag.nl/stadsboerderijen.