Gemeente Rotterdam

24 april 2007

PERSUITNODIGING
Donderdag 26 april 11.15 uur

Wethouder Kriens bezoekt Wijkambassadeurs Oude Westen

Wethouder Kriens bezoekt op donderdag 26 april van 11.30 uur tot 12.30 uur de Wijkambassadeurs van het Oude Westen. Wijkambassadeurs zijn bewoners, ondernemers, dienstverleners en andere betrokkenen uit de wijk. Samen vormen ze het Wijkweb Oude Westen, een informatienetwerk van 100 ambassadeurs die zich samen inzetten voor een veilige, schone en sociale buurt. Via moderne technieken informeren ze elkaar over wat zich in de wijk afspeelt. Zo verspreidde het nieuws dat het Oude Westen sinds de laatste Veiligheidsindex geen onveilige wijk meer is zich als een lopend vuurtje. Ook komen de wijkambassadeurs regelmatig samen om zaken over de wijk te bespreken. Met elkaar én met vertegenwoordigers van bijvoorbeeld gemeente, politie, Centrumraad en woningbouwcorporaties.

Het Wijkweb Oude Westen is bedacht door stadsmarinier Jan de Kloet. De methodiek is toepasbaar op andere wijken en buurten. Over het ontstaan en de werking van een Wijkweb verschijnt een boekje. Wethouder Kriens neemt donderdag het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van een wijkambassadeur.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
11.15 uur ontvangst genodigden
11.30 uur Jan de Kloet over het ontstaan en de werking van het Wijkweb 11.40 uur Natalie Dupon over de toekomst van het Wijkweb 11.45 uur Aanbieden van het boekje aan wethouder Kriens 12.00 uur informele lunch

Locatie: Wijkcentrum De Batavier, Batavierenstraat 15/35, 3014 JH Rotterdam

noot voor de redactie/