Stork Groep NV

Naarden, 26 april 2007

Persbericht

Stork: resultaat eerste kwartaal 2007 licht hoger dan eerste kwartaal 2006


· EBIT Q1 5% hoger: 25 mln (Q1 2006: 24 mln)
· Nettoresultaat Q1 2% hoger: 19 mln, wpa: 0,62 (Q1 2006: 18 mln, wpa: 0,57)

· Omzet 4% hoger: 497 mln (Q1 2006: 479 mln)
· Orderontvangst 8% gestegen: 550 mln (Q1 2006:
508 mln)

· Orderportefeuille 9% gestegen: 1.153 mln (Q1
2006: 1.054)

· Technical Services en Prints presteerden goed, Food Systems overwegend goed, Aerospace bleef sterk achter; Aerospace Industries zal negatief bijdragen aan het resultaat voor 2007

· Risico's NH90-programma nog aanzienlijk

CEO Sjoerd Vollebregt:
"De omzet en orderontvangst van onze activiteiten zijn wederom gestegen, zowel autonoom als door acquisities. Technical Services en Prints presteerden goed, Food Systems overwegend goed. Aerospace bleef sterk achter. Bij Aerospace Industries zijn de donkere wolken bepaald nog niet opgetrokken. Door de situatie bij de Airbus A380 en de NH90-helikopter zal Aerospace Industries negatief bijdragen aan het resultaat voor 2007. Pas in de loop van 2008 maar meer nog in 2009 is een duidelijke verbetering van deze situatie te verwachten wanneer deze programma's weer op stoom komen. Voor geheel Stork geldt dat het World Class Performance programma in de komende jaren aan een verdere rendementsverbetering zal gaan bijdragen. De eerste projecten zijn gestart en laten een duidelijk verbeterpotentieel zien." Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 1/18

Stork N.V.

Kerncijfers

Kw1 Kw1 * (in x mln) 2007 2006 Netto-omzet 497 479 4% 4% EBIT 25 24 5% (4)% Nettoresultaat 19 18 2% 1% WPA (in ) 0,62 0,57 9% Orderontvangst 550 508 8% 10% Orderportefeuille 1.153 1.054 9% 10%


* Gecorrigeerd voor acquisities en desinvesteringen. Percentages op basis van niet -afgeronde cijfers

Operationele ontwikkelingen

Aerospace Industries bleef zoals eerder aangekondigd sterk achter door de situatie bij het A380- en het NH90-programma. Vooral in het NH90-programma zijn de risico's nog aanzienlijk. Bovendien zal het voorlopige uitstel van de ontwikkeling van de vrachtversie van de Airbus A380 voor 2007 naar verwachting een negatief effect op het resultaat hebben. Positief was het verkrijgen van de opdracht voor de ontwikkeling en productie van de inboard flaps voor de Boeing 747 dash 8. De activiteiten van Fokker Elmo (bekabeling) presteerden goed. De resultaten bij Aerospace Services bleven achter door vooral extra opstartkosten en langere doorlooptijden bij Aircraft Conversions and Completions.
Bij Food Systems hebben de pluimveeverwerking- en de convenience food-activiteiten zonder meer goed gepresteerd. De acquisitie van Townsend werpt zijn vruchten af. De integratie is vrijwel afgerond, en het bedrijf droeg goed bij aan het operationele resultaat van de groep. Echter, het resultaat voor de hele groep werd ook in dit kwartaal nog gedrukt door Food & Dairy Systems waar herstelacties langere tijd nemen. Technical Services heeft uitstekende resultaten laten zien, in het bijzonder Industry Specialists. Het overgenomen Duitse bedrijf Turbo-Service GmbH droeg in het eerste kwartaal reeds duidelijk bij aan de resultaten.
Prints presteerde goed, onder meer dankzij goede verkopen van druksjablonen en een gunstige geografische spreiding van die verkopen.
In Holdings waren de kosten beduidend hoger mede door toegenomen M&A- activiteiten.

Financiële positie

Door uitbetaling van het dividend over 2006 en betalingen voor acquisities daalde de liquiditeitspositie in het eerste kwartaal van 21 mln negatief naar 97 mln negatief. De operationele cash flow bedroeg in het eerste kwartaal 2007 45 mln (Q1 2006: 27 mln). De investeringen waren in het eerste kwartaal 2 mln hoger dan de afschrijvingen. De netto kaspositie (liquiditeiten minus langlopende leningen) is in het eerste kwartaal gedaald van 52 mln negatief naar 128 mln negatief. Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 2/18

Stork N.V.

Acquisities en desinvesteringen

In het eerste kwartaal rondde Food Systems de overname van het Franse bedrijf Nijal af. Fokker Services nam het Amerikaanse bedrijf Aerotron Airpower over. Industry Specialists versterkte de Power Services-acitiviteiten door de overname van het Duitse bedrijf Turbo-Service GmbH.
De Materials Technology activiteiten van Industry Specialists werden eind maart versterkt door de acquisitie van East-West Technology (EWT) in Florida, USA. In het eerste kwartaal van 2007 is in totaal voor 79 miljoen geacquireerd.

Sinds de aankondiging van de strategie in februari 2006 is verdere focus gerealiseerd; er is voor 275 mln aan jaaromzet bijgekocht en voor 172 mln jaaromzet gedesinvesteerd.

World Class Performance

Begin 2007 is Stork ondernemingsbreed gestart met de uitrol van het World Class Performance programma (WCP). In dit programma zal dit jaar een bedrag van enkele miljoenen Euro's gestoken worden. De aanpak is gebaseerd op de principes van Lean en Six Sigma enerzijds en op investeringen in leiderschap en mensen anderzijds.

De uitvoering van dit programma ligt in het verlengde van eerder succesvol uitgevoerde programma's voor werkkapitaalreductie, procurement en ICT. Programma's die de basispositie van Stork duidelijk hebben versterkt. Het WCP-programma is een logische stap op weg naar continue rendementsverbetering en waardecreatie en moet op de lange termijn een vergelijkbare impact hebben als de eerder uitgevoerde programma's.

De eerste projecten zijn van start gegaan en laten een duidelijk verbeterpotentieel zien zoals bijvoorbeeld kortere doorlooptijden in de dienstverlening en uitvoering en een vermindering van het werkkapitaal. Mede daardoor zijn de resultaten van het WCP- programma niet altijd één-op-één naar het operationele resultaat door te vertalen.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 3/18

Stork N.V.

Overzicht groepen

Aerospace

Kw1 Kw1 (in x mln) 2007 2006 Netto-omzet 133,4 139,2 (4)% EBIT 4,3 12,0 (64)%

Binnen Aerospace was het resultaat van Aerospace Industries licht negatief en bleef Aerospace Services achter.

Aerospace Industries realiseerde in het eerste kwartaal een beperkt negatief resultaat. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn gelegen in de negatieve effecten van de bijstellingen in het afleveringstempo voor de Airbus A380 en de NH90-helikopter. Voor de beide programma's is de omzet in 2007 in totaal circa 70 miljoen lager dan vóór de vertragingen geraamd was. Dit leidt naast margeverlies tot onderbezetting in de fabrieken. De situatie bij de passagiersversie van de Airbus A380 lijkt gestabiliseerd. Naar het zich laat aanzien zal de productie eind 2007 weer worden opgestart. In verband met het voorlopige uitstel van de ontwikkeling van de vrachtversie van de Airbus A380 worden met Airbus gesprekken gevoerd om meer inzicht te krijgen in de status en de financiële gevolgen.
Het ontwerp- en certificatieproces voor de NH90-helikopter is in het eerste kwartaal verder vertraagd en zal naar verwachting pas in 2009 zijn afgerond. De technische en commerciële risico's van dit programma voor het NHI-consortium, waar Stork een 5,5%- belang in heeft, zijn in het eerste kwartaal verder toegenomen en zouden in een `worst case' scenario een zeer aanzienlijk effect kunnen hebben. Stork SP Aerospace, de activiteit voor landingsgestellen, zal sneller dan aanvankelijk gepland van Geldrop naar Helmond verhuizen. De daarmee samenhangende kosten van enkele miljoenen zullen daardoor reeds in 2007 vallen in plaats van in 2008. Door al deze ontwikkelingen, en zoals nu voorzien, zal de resultaatsbijdrage van Industries voor 2007 niet zoals eerder gemeld `zeer beperkt', maar negatief zijn.

De uitvoering van de in 2006 gestarte reorganisaties binnen de werkmaatschappij Stork Fokker AESP ligt op schema en is op dit moment voor zo'n 50% gerealiseerd. Naar verwachting zal deze reorganisatie in de loop van 2007 zijn afgerond. Hierdoor (afbouw van 185 FTE's in met name de indirecte functies) ontstaat een efficiënte, platte organisatie. De verwachte totale besparingen uit de reductie van arbeidsplaatsen en uit de overige maatregelen zullen zo'n 25 mln op jaarbasis bedragen en moeten tegen eind 2008 gerealiseerd zijn. Een deel van deze besparingen heeft een structureel karakter. Zodra de volumes bij de A380 en de NH90 weer aantrekken zal mede daardoor een duidelijk herstel zichtbaar worden.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 4/18

Stork N.V.

In april werd van Gulfstream Aerospace voor het tweede jaar op rij een `Top performer- award' ontvangen voor het voldoen aan alle vereisten op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, levertermijn en support voor de geleverde staartsecties van de Gulfstream G500.
In de eerste week van 2007 werd een belangrijke overeenkomst gesloten met Boeing Commercial Airplanes voor het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van de eerste serie inboard flaps voor het 747-8 programma en het beheren van de supply chain. Dit tweejarige contract omvat het ontwerp en de fabricage van alle tooling en de flaps voor de eerste serie toestellen.
De activiteiten van Fokker Elmo (vliegtuigbekabeling) ontwikkelen zich goed. Het onderscheidende vermogen van deze activiteit wordt steeds beter onderkend door de belangrijkste spelers in de aerospace markt. Dat leidt tot nieuwe business opportunities en nieuwe contracten die de groei van deze activiteit sterk zullen ondersteunen. De vestiging van Fokker Elmo in China kent daardoor ook een zeer goede bezetting, waardoor op korte termijn wederom een nieuwe productiehal zal worden gebouwd.

Bij Aerospace Services draaide het onderdeel Technical Services volgens plan. Components & Material Services had een iets lagere omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006. Bij Aircraft Conversions and Completions bleef het resultaat achter door vooral extra opstartkosten en langere doorlooptijden. Met de acquisitie van Aerotron in de US is een belangrijke volgende stap gezet om flight hour contracten op `non-Fokker' vliegtuigtypes te verkrijgen.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 5/18

Stork N.V.

Food Systems

Kw1 Kw1 (in x mln) 2007 2006 Netto-omzet 88,5 67,7 31% EBIT 5,3 7,1 (25)%

De omzet van Food Systems was goed en liet een stijgende lijn zien. Niet alleen de pluimveeverwerkings- en de convenience food-activiteiten draaiden goed, ook Townsend had een goede omzet en goed resultaat. De acquisitie van Townsend (2006) werpt duidelijk zijn vruchten af. De integratie is vrijwel afgerond. De orderportefeuille voor de innovatieve worstproductiemachine QX groeit nu gestaag. Het totaalresultaat van de groep viel lager uit door Food & Dairy Systems, waar herstelacties langere tijd nemen. De acties omvatten onder meer het verder modulariseren van de eindproducten en het beter inrichten van de supply chain.

Meer en meer worden de vruchten geplukt van de acquisitie van Townsend waardoor op het gebied van verderverwerking (convenience food) een completer aanbod naar de markt kan worden gedaan. Bijvoorbeeld in Roemenië heeft dit recent tot resultaat geleid. Daar kocht het pluimveebedrijf `Transavia' een complete verderverwerkingslijn, bestaande uit een RevoPortioner (portioneringsmachine), een SpiralOven (multifunctionele industriële oven) en een Townsend QX-lijn (coextrusie versworstlijn). Begin 2007 werd de overname van het Franse Nijal afgerond. Nijal levert technologisch hoogstaande machines voor het convenience food segment, die complementair zijn aan die van Stork.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 6/18

Stork N.V.

Technical Services

Kw1 Kw1 (in x mln) 2007 2006 Netto-omzet 230,9 185,9 24% EBIT 14,9 8,7 71%

Technical Services presteerde in het eerste kwartaal zowel qua omzet als qua resultaat zeer goed, waarbij de bijdrage van Industry Specialists uitstekend was.

Industry Services kent in vrijwel al zijn markten een hoge bedrijfsactiviteit. De orderontvangst en omzet waren wederom goed. Zo realiseerde de Belgische werkmaatschappij Stork MEC in januari een uitdagende opdracht voor Single Buoy Moorings Inc. (SBM) met een opdrachtwaarde van ruim 5 miljoen. Hiervoor werden vijftien speciale koelers geproduceerd, getest en transportklaar gemaakt om in extreme omstandigheden te worden ingezet in het Kashagan-olieveld in het noorden van de Kaspische Zee. Voor Sabic in Limburg werd binnen planning en budget een `turnaround' van een naftakraker gerealiseerd. Met dit project waren in totaal zo'n 350 manjaren gemoeid. Met Vopak werd in januari een contract ter waarde van 7 miljoen getekend voor de engineering en bouw van de installaties voor de uitbreiding van de stookolieopslag, kerosineopslag en voor een nieuwe steiger, uit te voeren in 2007.

Per 1 april is binnen Industry Services de groep Asset Management Services gevormd. Hierin zijn de activiteiten van de werkmaatschappijen Stork Maintenance Management, StorkReal, Stork ESCI, iicorr, Projects en Oil & Gas gebundeld. De totale groep heeft zo'n 400 medewerkers. Door deze bundeling kan beter worden ingespeeld op de behoefte van de klant en diens ambitie om de performance van zijn assets te optimaliseren.

Een zorgpunt voor Industry Services blijft de schaarste aan technisch personeel, die zich zeker in de Benelux scherp aftekent. Met een aantal gerichte acties en maatregelen wordt getracht hier het hoofd aan te bieden.

Industry Specialists heeft in het eerste kwartaal de ontwikkeling van vorig jaar goed kunnen vasthouden. Er werden wederom uitstekende resultaten geboekt. Power Services presteerde uitstekend. Het overgenomen Duitse bedrijf Turbo-Service GmbH droeg direct in het eerste kwartaal bij aan de resultaten. Thermal & Inspection en Sales & Rental presteerden goed. De Materials Technology activiteiten werden versterkt door de acquisitie van East-West Technology (EWT) in Florida, USA.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 7/18

Stork N.V.

Prints

Kw1 Kw1 (in x mln) 2007 2006 Netto-omzet 48,1 44,9 7% EBIT 7,1 3,0 137%

Prints presteerde goed, onder meer dankzij goede verkopen van druksjablonen en een gunstige geografische spreiding van die verkopen. Leveringen vanuit een relatief grote nikkelvoorraad hadden een tijdelijk positief effect. Echter het hoge tempo waarin de nikkelprijzen in de afgelopen tijd stegen, werd niet 1:1 gevolgd door het tempo waarin de prijzen aan de afnemers konden worden doorbelast. Het nieuwe zeefdrukmateriaal RotaPlate voor de grafische industrie slaat zeer goed aan in deze markt. De verkopen zijn dan ook boven verwachting.

Het verkoopproces van Prints verloopt volgens plan.

Holding

Evenals in het eerste kwartaal van 2006 vielen de Holdingkosten hoger uit dan gebruikelijk. Dit werd veroorzaakt door toegenomen M&A-activiteiten en daarmee samenhangende kosten. Daarnaast was sprake van extra advieskosten. Ook werden in het eerste kwartaal van 2007 substantiële bedragen in het World Class Performance-programma gestoken.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54
Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 8/18

Stork N.V.

Kerngegevens Stork-concern
(in x mln, tenzij anders vermeld)
Kw 1 Kw 1
2007 2006 Netto-omzet 497,2
478,8

Resultaat voor afschrijvingen (EBITDA) 39,6
37,8

Resultaat na afschrijvingen (EBIT) 25,4
24,2

Resultaat na afschrijvingen (EBIT) excl. specials * nvt 29,2

Resultaat voor belastingen (EBT) 22,7
24,8

Netto resultaat 18,7
18,3

Totale activa 1.483,2
1.379,8

Geïnvesteerd vermogen 583,6
439,6

Eigen vermogen 452,2
529,2

Langlopende schulden 30,5
30,0

Liquide middelen (96,8)
122,5

Ontvangen opdrachten 550,1
507,5

Aantal medewerkers 13.087
13.451

Belangrijkste kengetallen in (inclusief specials) Per aandeel van 1,-
Netto resultaat 0,62 0,57

Verwaterd netto resultaat 0,61 0,56

Cash flow 1,01 0,91

Eigen vermogen 14,87
16,55

Aantal uitstaande aandelen (x 1.000) 30.403
31.982

Gemiddeld aantal uitstaande aandelen (x 1.000) 30.321
31.926

Gemiddeld aantal uitstaande aandelen (verwaterd) (x 1.000) 30.666
32.456

Geplaatste aantal aandelen (x 1.000) 33.020
33.020

Verhoudingsgetallen in %
Netto resultaat / Netto omzet 3,8
3,8

Netto resultaat / Gemiddeld eigen vermogen 15,3 14,1

Rentedekkingsratio 8,9 54,2

Gearing 28,2 (17,4)

Eigen vermogen / balanstotaal 30,5 38,4


* Specials betreft kosten adviseurs

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 9/18

Stork N.V.

Geconsolideerd resultatenoverzicht eerste kwartaal 2007 (in x mln)
Kw 1 Kw 1 Kw 1 Kw 1 2007 2007 2006 2006 Voortgez. Beëind. Kw 1 Voortgez. Beëind. Kw 1 activiteiten activiteiten 2007 activiteiten activiteiten 2006 Netto-omzet 449,1 48,1 497,2 388,4 90,4 478,8 Kostprijs van de omzet (328,9) (28,5) (357,4) (275,0) (64,7) (339,7) Bruto-omzetresultaat 120,2 19,6 139,8 113,4 25,7 139,1 Verkoopkosten (27,9) (5,8) (33,7) (24,4) (8,3) (32,7) Algemene beheerskosten (65,9) (5,1) (71,0) (65,9) (12,4) (78,3) * Research & Development kosten (7,6) (1,5) (9,1) (4,1) (1,3) (5,4) Overige bedrijfsopbrengsten (0,2) - (0,2) 1,3 - 1,3 (101,6) (12,4) (114,0) (93,1) (22,0) (115,1) Operationeel resultaat 18,6 7,2 25,8 20,3 3,7 24,0 Financieringsbaten 0,3 0,4 0,7 1,1 0,3 1,4 Financieringslasten (4,3) (0,2) (4,5) (0,7) (0,2) (0,9) Resultaat geassocieerde deelnemingen 0,8 - 0,8 0,2 0,1 0,3 Resultaat voor belastingen 15,4 7,4 22,8 20,9 3,9 24,8 Belastingen (2,1) (1,9) (4,0) (5,6) (0,9) (6,5) Resultaat na belastingen, voor
boekwinst op beëindigde activiteiten 13,3 5,5 18,8 15,3 3,0 18,3 Boekwinst op beëindigde activiteiten - - - - - - Resultaat na belastingen 13,3 5,5 18,8 15,3 3,0 18,3 Toe te rekenen aan:
Aandeelhouders (nettoresultaat) 13,3 5,4 18,7 15,3 3,0 18,3 Aandeel derden - 0,1 0,1 - - - Kw 1 Kw 1 2007 2006
- Gewogen gemiddelde aantal uitstaande aandelen (x 1.000) 30.321 31.926
- Gewogen gemiddelde aantal uitstaande aandelen na verwatering (x 1.000) 30.666 32.456
- Nettoresultaat per aandeel 0,62 0,57
- Verwaterd nettoresultaat per aandeel 0,61 0,56
* Inclusief kosten van adviseurs

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 10/18

Stork N.V.

Geconsolideerd overzicht van het totaalresultaat
(in x mln)
31-03 31-12 2007 2006 Eigen vermogen aan het einde van de voorgaande periode 468,6 546,6 Eigen vermogen per 1 januari 468,6 546,6 Omrekenverschillen vreemde valuta (0,6) (6,5) Effectief deel van veranderingen in de reële
waarde van financiële instrumenten 1,5 15,4

Nettoresultaat rechtstreeks verwerkt in het eigen vermogen 0,9 8,9 Resultaat over de periode 18,7 149,7 Totaal aan de periode toegekende resultaten 19,6 158,6 Inkoop eigen aandelen (2,0) (6,7) Dividenden (33,4) (35,2) Aandelen- optieregelingen 1,8 4,9 Kapitaalsreductie - (127,8) Share buy back - (70,0) Overige mutaties - (1,7) Mutatie aandeel derden 0,1 (0,1) Eigen vermogen aan het einde van de periode 454,7 468,6 Nettoresultaat rechtstreeks verwerkt in het eigen vermogen 0,9 8,9 Resultaat over de periode 18,8 149,9 Totaalresultaat over de periode 19,7 158,8 Totaalresultaat toe te rekenen aan:
Aandeelhouders 19,6 158,6 Aandeel derden 0,1 0,2 19,7 158,8

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 11/18

Stork N.V.

Geconsolideerde balans
(in x mln)
31-03 31-12 2007 2006 Vaste activa
Materiële vaste activa 262,0 259,3 Goodwill 112,3 52,2 Overige immateriële vaste activa 117,7 115,6 Geassocieerde deelnemingen 14,8 15,9 Langlopende vorderingen op deelnemingen 0,1 0,1 Latente belastingvorderingen 2,9 1,3 509,8 444,4 Vlottende activa
Financiële instrumenten 66,3 59,8 Voorraden 222,1 208,9 Te vorderen van opdrachtgevers 114,3 110,6 Handels- en overige vorderingen 373,2 356,0 Te vorderen vennootschapsbelasting - 1,6 Liquide middelen 82,3 93,2 Activa aangehouden voor verkoop 115,2 112,2 973,4 942,3 Activa 1.483,2 1.386,7 Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 33,0 33,0 Agioreserve 56,5 56,5 Wettelijke reserves 135,8 135,3 Overige reserves 208,2 91,7 Onverdeeld resultaat 18,7 149,7 Eigen vermogen 452,2 466,2 Aandeel van derden 2,5 2,4 454,7 468,6 Langlopende verplichtingen
Langlopende schulden 30,5 30,0 Pensioenverplichtingen 20,4 13,4 Voorzieningen 35,1 37,8 Latente belastingverplichtingen 34,9 33,0 120,9 114,2 Kortlopende verplichtingen
Verplichtingen aan opdrachtgevers 201,7 202,3 Handels- en overige schulden 398,4 384,6 Preferente aandelen 7,6 7,6 Te betalen vennootschapsbelasting 17,4 - Schulden aan kredietinstellingen 179,1 114,4 Kortlopende deel langlopende schuld 1,1 1,1 Voorzieningen 41,2 34,9 Verplichtingen aangehouden voor verkoop 61,1 59,0 907,6 803,9 Passiva 1.483,2 1.386,7

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 12/18

Stork N.V.

Geconsolideerd kasstroomoverzicht
(in x mln)
31-03 31-03 2007 2006 Operationeel resultaat 25,8 24,0 Aanpassing voor :
Afschrijvingen materiële vaste activa 11,9 10,9 Afschrijvingen immateriële vaste activa 2,4 2,7 Resultaat desinvestering vaste activa - (0,1) Mutatie voorzieningen (2,0) (13,6) Kasstroom uit bedrijfsoperaties voor
verandering werkkapitaal 38,1 23,9 Mutatie voorraden (7,7) (1,3) Mutatie vorderingen 3,4 (14,9) Mutatie schulden (1,2) 21,3 (5,5) 5,1 Kasstroom uit operationele activiteiten 32,6 29,0 Betaalde winstbelasting 15,3 (2,9) Betaalde interest (3,1) (0,5) Financieringskosten (0,3) (0,3) Financiële derivaten 0,5 2,0 12,4 (1,7) Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten 45,0 27,3 Ontvangen interest 0,7 1,4 Ontvangen dividend 1,4 0,2 Desinvesteringen materiële vaste activa 0,8 1,9 Investeringen materiële vaste activa (13,7) (14,0) Investering overige immateriële vaste activa (4,8) (4,6) Acquisitie groepsmaatschappijen, na aftrek
van geldmiddelen van het verworven belang (77,2) (68,5) Kasstroom uit investeringsactiviteiten (92,8) (83,6) Betaald dividend (27,9) (26,4) Aflossing van langlopende schulden (0,7) (0,2) Ontvangen uit langlopende schulden 1,4 1,0 Uitoefening optierechten 1,5 (1,2) Inkoop aandelen ten behoeve van optieplan (2,0) (5,1) Kasstroom uit financieringsactiviteiten (27,7) (31,9) Nettokasstroom (75,5) (88,2) Koersverschillen op geldmiddelen (0,1) (0,3) Mutatie geldmiddelen (75,6) (88,5)

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 13/18

Stork N.V.

Kerngegevens per groep
(in x mln)
Kw 1 Kw 1 2007 2006 Aerospace
Netto-omzet 133,4 139,2

EBIT 4,3 12,0

Geïnvesteerd vermogen 262,1 251,5

Ontvangen opdrachten 141,4 137,0

Orderportefeuille 827,8 676,4

Personeel ultimo in aantal 3.476 3.363

EBIT als % van het
geïnvesteerd vermogen 6,6 19,1

EBIT als % van de netto-omzet 3,2 8,6

Food Systems
Netto-omzet 88,5 67,7

EBIT 5,3 7,1

Geïnvesteerd vermogen 114,4 42,8

Ontvangen opdrachten 102,5 54,1

Orderportefeuille 81,9 69,7

Personeel ultimo in aantal 1.699
1.618

EBIT als % van het
geïnvesteerd vermogen 18,5
66,4

EBIT als % van de netto-omzet 6,0
10,5

Technical Services
Netto-omzet 230,9
185,9

EBIT 14,9
8,7

Geïnvesteerd vermogen 114,4
115,0

Ontvangen opdrachten 263,1
218,8

Orderportefeuille 229,3
241,0

Personeel ultimo in aantal 6.530
5.525

EBIT als % van het
geïnvesteerd vermogen 52,1
30,3

EBIT als % van de netto-omzet 6,5
4,7

Beëindigde activiteiten
Netto-omzet 48,1 90,4

EBIT 7,1 3,6

Geïnvesteerd vermogen 54,3 43,7

Ontvangen opdrachten 47,7 102,1

Orderportefeuille 13,7 66,5

Personeel ultimo in aantal 1.268
2.815

EBIT als % van het
geïnvesteerd vermogen 52,3 33,0

EBIT als % van de netto-omzet 14,8 4,0

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 14/18

Stork N.V.

Kerngegevens per groep (vervolg)
(in x mln)
Kw 1 Kw 1 2007 2006 Holdings en Overige
EBIT (6,2) (7,2)

EBIT excl. Specials nvt (2,2)

Geïnvesteerd vermogen 38,4 (13,4)

Personeel ultimo in aantal 114 130

Eliminaties
Netto-omzet (3,7) (4,4)

Ontvangen opdrachten (4,6) (4,5)

Totaal Groepen
Netto-omzet 497,2 478,8

EBIT 25,4 24,2

EBIT excl. Specials nvt 29,2

Geïnvesteerd vermogen 583,6 439,6

Ontvangen opdrachten 550,1 507,5

Orderportefeuille 1.152,7
1.053,6

Personeel ultimo in aantal 13.087 13.451

EBIT als % van het
geïnvesteerd vermogen 17,4 22,0

EBIT als % van de netto-omzet 5,1 5,1

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 15/18

Stork N.V.

TOELICHTINGEN

Het kwartaalbericht is opgesteld overeenkomstig standaard IAS 34.

Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling
Stork N.V. past IFRS toe als basis voor haar rapportage. Voor grondslagen voor waardering en resultaatsbepaling verwijzen wij naar de jaarrekening over het boekjaar 2006.

Schattingen en oordeelsvorming
Bij het opstellen van dit verkorte geconsolideerde tussentijdse bericht zijn de gebruikte belangrijke, door de Raad van Bestuur gevormde oordelen bij de toepassing van de grondslagen voor financiële verslaggeving van Stork N.V. en de gebruikte belangrijkste schattingsbronnen gelijk aan de oordelen en bronnen die zijn toegepast bij het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.

Beëindigde bedrijfsactiviteiten
De divisie Prints wordt vanaf ultimo 2006 op grond van IFRS 5 geclassificeerd als aangehouden voor verkoop. Consequentie hiervan is dat activa en verplichtingen van deze divisie gedeconsolideerd worden en als een separaat line item op de balans naar voren zullen komen. Op grond van IFRS regelgeving wordt deze divisie eveneens geclassificeerd als een beëindigde bedrijfsactiviteit in het geconsolideerd resultatenoverzicht, met aanpassing van de vergelijkende cijfers.

In de vergelijkende cijfers bestaan de beëindigde activiteiten naast de divisie Prints ook nog uit de Strategische Unit Stork WorkSphere, Stork Bronswerk Inc (Montreal, Canada) en de activiteiten van Stork Bouwtechniek.

Overname van dochterondernemingen
Stork Food Systems heeft op 19 januari 2007 Nijal Technologie Alimentaire overgenomen. Nijal is actief op het gebied van machines voor vleesverwerking die complementair zijn aan de machines van Stork Food Systems. Over boekjaar 2005/06 behaalde het bedrijf met 30 medewerkers een omzet van 7 miljoen.

Stork Industry Specialists heeft op 13 februari 2007 de overname van Turbo-Service GmbH afgerond. Turbo-Service is één van de grootste onafhankelijke servicebedrijven voor turbines en generatoren in energiecentrales in Europa. Met ongeveer 400 zeer gespecialiseerde werknemers realiseert het bedrijf een jaaromzet van circa 50 miljoen.

Fokker Services heeft op 26 maart 2007 de overname van Aerotron AirPower Inc. afgerond. Aerotron AirPower Inc. heeft 95 werknemers en is gespecialiseerd in MRO (maintenance, repair and overhaul) van complexe pneumatische, hydraulische, brandstof en electromechanische componenten in veel verschillende vliegtuigtypen waaronder Airbus, Boeing, Bombardier en Embraer. De jaaromzet bedraagt circa 26 miljoen.

Op 31 maart 2007 heeft Stork Industry Specialists East West Technology Inc. overgenomen. Gezien het late tijdstip van deze overname is het niet mogelijk gebleken deze acquisitie reeds in de cijfers van het eerste kwartaal te verwerken. De jaaromzet van East West Technology Inc. bedraagt circa 5 miljoen.

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 16/18

Stork N.V.

Effect van overnames

Saldo activa en verplichtingen van geacquireerde bedrijven op overnamedatum (excl. reële waardeaanpassing)
( x mln) Opgenomen waarden Materiële vaste activa 4,4

Latente belasting vorderingen 1,1

Voorraden 4,8

Handels en overige vorderingen 27,3

Liquide middelen 1,1

Voorzieningen (12,6)

Handelsschulden en overige te betalen posten (8,0)

Saldo van de identificeerbare activa en verplichtingen 18,1

Goodwill 60,2

Koopsom 78,3

Verworven geldmiddelen (1,1)

Uitstroom van geldmiddelen 77,2

De voorlopige goodwill is voornamelijk toe te rekenen aan de expertise en technische kwaliteiten van de medewerkers van de overgenomen onderneming en de synergievoordelen die naar verwachting zullen voortvloeien uit de integratie. Reële waardeaanpassingen van de overgenomen activa en verplichtingen zijn nog niet verwerkt in de cijfers per ultimo maart 2007. De effecten van de overnames en de bijbehorende goodwill zijn derhalve voorlopig berekend, omdat de balans na overname voor nog niet alle entiteiten definitief is vastgesteld. Definitieve berekeningen zullen dit jaar afgerond worden.

Financiële instrumenten
Stork gebruikt Cashflow hedge accounting voor een groot gedeelte van met banken afgesloten valuta contracten. Het betreft hier Euro / US dollar termijn contracten ten behoeve van de Aerospace groep. In het eigen vermogen per 31 maart 2007 heeft het gebruik van Cashflow hedge accounting een positief effect gehad van 1,5 miljoen. Ten opzichte van ultimo 2006 is de waarde van de financiële derivaten gestegen met 6,5 miljoen door met name de daling van de dollar vis-à-vis de Euro van 1.32 naar 1.34. De Cashflow hedge reserve wordt ook gemuteerd door het treffen van een voorziening welke wordt getroffen op vliegtuigprogramma's, welke uitsluitend op basis van berekeningen tegen Fair Value waarde verliesgevend zouden worden. Door de lagere dollar is deze voorziening van 16,9 miljoen gestegen tot 18,1 miljoen. De Cashflow hedge reserve per 31 maart 2007 is ten opzichte van ultimo 2006 voorts verminderd met 0,5 miljoen door het treffen van een belastinglatentie over de mutatie.

Dividend
In maart 2007 is aan dividend in contanten 27,9 miljoen uitgekeerd. De bijbehorende dividendbelasting ad 5,5 miljoen zal in het tweede kwartaal betaald worden.

Personeelsoptieplannen
Kosten personeelsoptieplannen: in verband met de personeelsoptie/aandelen plannen is in 2007 een last verantwoord van 0,6 miljoen.

Uitstaande aandelen
Het aantal uitstaande gewone aandelen per 31 december 2006 bedroeg 30.236.518. Vanwege het toekennen van opties en aandelen in 2007 zijn 51.549 aandelen ingekocht voor het afdekken van het optie/aandelenplan 2007. Vanwege het uitoefenen van optierechten zijn gedurende het eerste kwartaal 218.454 aandelen aan de optiehouders geleverd. Hierdoor bedraagt het aantal uitstaande aandelen per ultimo maart 2007 30.403.423.

De Stichting Stork heeft op 19 december 2006 besloten om haar recht uit te oefenen om preferente aandelen B in Stork te nemen, op grond van het haar verleende optierecht. De Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam heeft in een uitspraak op 17 januari 2007 het bevel gegeven de cumulatief Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 17/18

Stork N.V.

preferente aandelen B te (doen) intrekken. Aan dit bevel is inmiddels gevolg gegeven en de verwachting is dat dit in het tweede kwartaal 2007 zal zijn afgerond.

Gebeurtenissen na balansdatum
Er hebben zich geen noemenswaardige gebeurtenissen voorgedaan na balansdatum.


---

Handelsregister Hilversum 32044373 Geen accountanstcontrole toegepast 18/18

Amersfoortsestraatweg 7, 1412 KA Naarden Postbus 5004, 1410 AA Naarden Nederland

Telefoon : (035) 695 75 75 Telefax : (035) 694 54 14


---- --