Accell Group

PERSBERICHT

Toename verkopen Accell Group door goed weer in eerste maanden 2007

Heerenveen, 26 april 2007 - Accell Group N.V. maakt vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend dat de verkopen in de eerste maanden van 2007 in alle drie de productgroepen (zowel fietsen, fietsonderdelen en -accessoires als fitness) op een hoger niveau liggen dan in 2006.
De toename van de verkopen was vooral toe te rekenen aan het hogere niveau van de verkopen van fietsen, fietsonderdelen en -accessoires. De relatief hoge temperaturen en het droge weer gedurende de eerste maanden van 2007 droegen daaraan bij. Accell Group had daarbij profijt van de bewuste keuze voor het aanhouden van hogere voorraden eindproducten en bepaalde strategische onderdelen. De omzet in de productgroep fitness steeg minder als gevolg van het mooie weer, aangezien deze producten vooral binnen worden gebruikt. Begin 2007 kondigde Accell Group de overname aan van Brasseur, een handelsonderneming die actief is in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires in Franstalig België. De afronding van deze acquisitie heeft inmiddels plaatsgevonden. Consolidatie vindt plaats vanaf 1 april 2007. Voor geheel 2007 is de verwachting dat de omzet en operationele resultaten verder zullen toenemen. Accell Group streeft naar een nadere specificatie van de verwachtingen bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 20 juli 2007. René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: Naast de invloed van het uitzonderlijke weer in de eerste maanden van 2007 en de strategie om bepaalde producten in grotere aantallen op voorraad te hebben, profiteert Accell Group van de toenemende vraag naar elektrische fietsen in Europa. Onze verschillende elektrisch ondersteunde fietsmodellen bij Sparta, Batavus en Koga in Nederland en bij Hercules in Duitsland zijn erg in trek bij dealers en consumenten. Ook de introductie bij Batavus van de eerste fietsen op de markt met een traploze versnellingsnaaf verloopt succesvol. De vooruitzichten voor het hele jaar blijven positief. / / / / / / / Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en
---

Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (46% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 10% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada. Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2006 431,7 miljoen en de nettowinst 18,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: +(31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com

* * *
* *
---


---- --