Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT

Uden, 26 april 2007

BETER BED HOLDING: VASTSTELLING DIVIDEND EN INKOOP EIGEN AANDELEN

In de op 25 april 2007 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. is het slotdividend over het boekjaar 2006 vastgesteld op EUR 0,65 per gewoon aandeel van EUR 0,02 nominaal.

In november 2006 werd een interimdividend betaald van EUR 0,25. Hiermee komt het totale dividend over 2006 op EUR 0,90. Dit betekent een pay-out ratio van 82%. Over 2005 werd EUR 0,60 dividend uitgekeerd (pay-out ratio: 83%).

Het dividend zal geheel in contanten worden betaald.

Voor de betaling van het dividend zal het volgende tijdschema worden aangehouden: 27 april 2007 notering ex-dividend

2 mei 2007 recorddatum
15 mei 2007 betaalbaarstelling dividend

Dividendbeleid
Het dividendbeleid van Beter Bed Holding N.V. is gericht op de maximalisatie van het aandeelhoudersrendement met behoud van een gezonde vermogenspositie. Doelstelling van de onderneming is om, onder voorwaarden, ten minste 50% van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zal gebeuren in de vorm van een interimdividend na publicatie van de derde kwartaalcijfers en een slotdividend na goedkeuring van het dividendvoorstel door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Op deze manier wordt de betaling van dividend meer evenredig over het jaar gespreid.

De uitkering van dividend mag er niet toe leiden dat op enige publicatiedatum de solvabiliteit van de onderneming lager is dan 30%. De ratio rentedragende schuld/EBITDA mag niet groter zijn dan twee.

Inkoop eigen aandelen
In navolging van eerdere berichtgeving en de machtiging door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 25 april 2007 kondigt Beter Bed Holding N.V. aan dat het inkoopprogramma van eigen aandelen voor het equivalent van 5 miljoen over de eerste helft van 2007 zal starten per 3 mei 2007. Het doel van het inkoopprogramma is het rendement voor aandeelhouders te verhogen door het terugbrengen van het aantal uitstaande aandelen.

Het inkoopprogramma zal worden uitgevoerd conform het mandaat zoals verleend tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 25 april 2007. Binnen de daarbij gestelde limieten zal de maximale prijs die betaald zal worden voor de aandelen Beter Bed zijn, hetzij de prijs van de laatste onafhankelijke transactie, hetzij de hoogste actuele onafhankelijke biedprijs op Eurolist by Euronext Amsterdam, al naargelang welke prijs het hoogste is.

Het inkoopprogramma zal uiterlijk eindigen op 30 juni 2007, tenzij het maximum aantal aandelen voor het equivalent van 5 miljoen reeds eerder is ingekocht. In dat geval zal het programma eindigen op de datum waarop dit maximum aantal is bereikt en zal de vervroegde beëindiging onverwijld gepubliceerd worden.

Beter Bed Holding heeft de uitvoering van het programma gemandateerd aan Rabo Securities die haar handelsbeslissingen met betrekking tot het aantal aandelen en het tijdstip van de transacties onafhankelijk van Beter Bed Holding neemt binnen bepaalde limieten. Dit betekent dat het inkoopprogramma voortgezet kan worden gedurende gesloten perioden.

Over eventuele verdere inkoop van eigen aandelen in de tweede helft van 2007 zal bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 24 augustus 2007 worden bericht.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal circa 875 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenReus, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België en in Duitsland. Beter Bed Holding behaalde in 2006 een netto-omzet van 320 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan de Eurolist van Euronext Amsterdam en maakt deel uit van het NextPrime segment. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small-cap Index.

Voor nadere informatie: Frans Geelen, Directievoorzitter Tel. +31 (0)413 338819 / Fax +31 (0)413 338829 / Mob. +31 (0)6 29565517 E-mail: frans.geelen@beterbed.nl / Website: www.beterbedholding.com


---- --