Gemeente Goes

Koninklijke Onderscheiding voor de heer J. Kaaijsteker

Op woensdag 25 april a.s. reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer J. Kaaijsteker.

De uitreiking vindt plaats om 19.00 uur tijdens de hoofdtrainingsavond van het Circus Hogerop in het clubgebouw, Bergweg 41 in Goes. De heer Kaaijsteker ontvangt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de jeugd, met name voor het Zeeuws Jeugdcircus Hogerop en voor de Stichting Vlissings Activiteiten Fonds.

De heer Joris Kaaijsteker is geboren 12 juli 1944 in Goes en hij woont de Marijkestraat 46 in Goes. Hij heeft in 1959 samen met zijn vader en broer het Circus Hogerop opgericht. Eerst was hij spelend lid en vanaf 1982 heeft hij het voorzitterschap overgenomen. Toen hij in 1996 helaas arbeidsongeschikt werd verklaard ging hij al zijn tijd en energie in het circus steken. Niets is hem te veel. Hij hanteert niet alleen de voorzittershamer, maar regelt hij de optredens, de marketing, de public relations en hij zoekt donateurs en sponsors. Daarnaast is hij, voor zover hij dat kan, de klusjesman, maakt het clubgebouw schoon en doet de inkopen.

Hij is niet alleen de grote drijfveer voor het Jeugdcircus, maar ook voor de Stichting Vlissings Activiteiten Fonds. Al meer dan 20 jaar zorgt hij er voor dat tijdens de intocht van Sint Nicolaas, de Goedheiligman en 80 van zijn Pieten er elk jaar weer tip top uitzien. Het is ondenkbaar om een Sinterklaas intocht zonder de heer Kaaijsteker te organiseren.