ABVAKABO FNV

Waardering voor medewerkers jeugdzorg vertaald in goede cao

Er is een principe akkoord bereikt in de Jeugdzorg. De afspraken betreffen een Cao van een jaar (1 mei 2007 1 mei 2008), waarbij direct bij ingang van looptijd 2% salarisverhoging wordt betaald. De vaste eindejaarsuitkering wordt verhoogd met 0,55% en de resultaat afhankelijke uitkering met 1,15%, zodat een 13e maand van in totaal 8,3% materieel een feit is. Verder stijgt het salaris per 1 januari 2008 met 0,5%.

De werkgevers betalen de volledige WGA premie. Tevens verdubbelen de werkgevers de tegemoetkoming in de ziektekosten naar 20 euro per maand. Alle bedrijfshulpverleners krijgen als blijk van waardering voor de inzet 150 euro per jaar aan vergoeding.

Daarnaast zijn concrete afspraken gemaakt om de werkdruk terug te dringen die uiterlijk medio 2008 gerealiseerd moeten zijn. CAO partijen gaan richtlijnen opstellen voor normeringen. De richtlijnen worden als eerste opgesteld voor: de medewerkers in de toegang bij de bureaus jeugdzorg en de reclassering en de ambulante hulpverlening van de zorgaanbieders.

Verder zijn er studieafspraken gemaakt over een professioneel statuut waarin aandacht is voor veiligheid, het recht op bescherming van de werknemer en concrete afspraken over een procedure hoe te handelen indien de werknemer het niet verantwoord acht nog extra cli֫nten erbij te nemen.

26-04-2007