DNC De Nederlanden Compagnie N.V.


DNC verdubbelt netto winst.

Aandeel vanaf begin mei 2007 continu verhandelbaar.

DNC De Nederlanden Compagnie N.V., welke vandaag haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders houdt in het Kurhaus Hotel te Scheveningen, heeft over het eerste kwartaal 2007 een winst na belastingen gerealiseerd van ruim 0,6 miljoen euro tegenover een netto resultaat over het eerste kwartaal 2006 van circa 0,3 miljoen euro. De omzet over dezelfde periode in 2006 steeg van 8 miljoen euro naar ruim 13,5 miljoen euro over het lopende boekjaar 2007. DNC herhaalt haar jaarprognose voor het boekjaar 2007, waarbij wordt uitgegaan van een omzet van circa 70 miljoen euro en een netto winst van 3,5 miljoen euro; derhalve een winst per aandeel van circa 0,80 eurocent.

Gedurende het afgelopen kwartaal heeft DNC ter vergroting van de free float een uitbreiding van haar aandelenkapitaal gerealiseerd met nagenoeg 400.000 aandelen. De hiermee gerealiseerde opbrengst van circa 4 miljoen euro in contanten heeft rechtstreeks geleid tot toename van het Eigen Vermogen. De geldmiddelen zullen worden aangewend voor overnames. DNC blijft naast autonome groei naar versnelde omzetuitbouw streven binnen de service lines Finance, Legal, ICT en Management Support. Dit met als doel verdere schaalvergroting en specialisatie te realiseren.

Koos de Vink: "Bij de uitgifte van de aandelen was het verheugend te constateren dat de vraag veel groter was dan het aantal die wij wensten te plaatsen. Blijkbaar wordt het beleid van DNC door beleggers gehonoreerd. Dit werkt zeker motiverend en ondersteunend bij de verdere uitbouw van de onderneming. Nu is het onze taak om de verhandelbaarheid van het aandeel te laten toenemen en de courantheid te vergroten."

In het kader van de nagestreefde toename van de verhandelbaarheid van de aandelen DNC is inmiddels een overeenkomst aangegaan met een liquidity provider. Hiertoe is gekozen voor het Amsterdamse Effectenkantoor B.V. (AEK). Vanaf begin mei 2007 zal DNC het veilinghuis verlaten en zal zij doorlopend worden verhandeld.

De kerncijfers over het eerste kwartaal 2007 ten opzichte van het eerste kwartaal 2006 laten zich als volgt samenvatten:
* Omzet groeide met 65% van 8,2 miljoen euro naar 13,6 miljoen euro;
* De bruto marge nam toe met 59% van 2,1 miljoen euro naar 3,3 miljoen euro;
* De indirecte kosten namen met 41% toe van 1,7 miljoen euro naar 2,4 miljoen euro;
* Het bedrijfsresultaat steeg met 133% van 0,4 miljoen euro tot ruim 0,9 miljoen euro;
* Het resultaat na belastingen verdubbelde van 0,3 miljoen euro tot 0,6 miljoen euro.

Toelichting op de cijfers over het eerste kwartaal: Omzet:
De omzetstijging van 5,4 miljoen euro werd voornamelijk gerealiseerd in het segment ICT. Deze groeide met 4,1 miljoen euro tot circa 6,5 miljoen euro. Deze omzettoename is voornamelijk het gevolg van de verrichte acquisities. Het segment Finance heeft een autonome groei gekend van circa 18%, waardoor de omzet uitkwam op 4,7 miljoen euro. De segmenten Management Support en Legal groeiden beiden met 0,3 miljoen euro. Dit is voornamelijk het gevolg van de gedurende het eerste kwartaal verrichte overnames.

Bruto marge:
De bruto marge als percentage van de omzet daalde van 25,5% naar 24,5%. Dit wordt veroorzaakt doordat het eerste kwartaal in 2007 minder werkbare uren kent dan in 2006 en er bovendien sprake is van een toename van de bemiddeling van zelfstandigen en inhuur van derden waarop een lagere marge gerealiseerd wordt.

Indirecte kosten:
De indirecte kosten als percentage van de omzet daalde van nagenoeg 21% naar bijna 18%. Dit wordt veroorzaakt doordat de omzettoename gerealiseerd werd zonder navenante uitbreiding van de indirecte kosten, alsmede de synergie voordelen tussen de verschillende bedrijven.

Het bestuur, 26 april 2007

Document : 00.058.002