Persbericht

Nederlandse Raden van Commissarissen in Europese top Corporate Governance

26 april 2007

Amsterdam - De Nederlandse Raden van Commissarissen (RvC) behoren tot de top van het Europese bedrijfsleven op het gebied van werkwijze; samenstelling;transparantie; en beloning en evaluatie. Na koploper Verenigd Koninkrijk neemt Nederland de tweede plaats in op het gebied van Corporate Governance afspraken. Duitsland komt als hekkensluiter uit het onderzoek. In alle landen wordt de lat hoger gelegd. Dat blijkt uit een grootschalig, tweejaarlijks Europees onderzoek onder 294 bedrijven in 10 Europese landen van Heidrick & Struggles, wereldwijd marktleider in executive search en leiderschapsadvies.

Op een maximaal haalbare schaal van 16 punten behaalde de Nederlandse RvC een score van 14.54 (was 13.88). Voornaamste sterke punten zijn samenstelling en beloning. Met 36% (was 32%) niet-Nederlandse RvC-leden toont de Nederlandse RvC een nog altijd groeiende internationalisering. In dit opzicht gaat alleen Zwitserland (met 45%) ons voor. En waar de rest van Europa de gemiddelde beloning zag stijgen naar E72.200 per jaar blijft de Nederlandse Commissaris op een vergoeding van E52.849 per jaar. Rob Schuyt, Partner bij Heidrick & Struggles in Amsterdam: "Een steeds belangrijker aspect van de RvC is een samenstelling die voldoende breed en representatief is voor alle stakeholders en in overeenstemming is met de strategische richting waarin het bedrijf zelf gaat. Dat beïnvloedt sterk de toegevoegde waarde van de RvC voor management en voor haar stakeholders."

Het onderzoek laat ook zien dat de Nederlandse RvC nog winst kan boeken. De Nederlandse RvC is met haar gemiddelde van 62,9 jaar bijna 4 jaar ouder dan het Europese gemiddelde (59,1 jaar). Er is een tekort aan vrouwen in de RvC. Met een vertegenwoordiging van 9% vrouwelijke commissarissen blijft Nederland nog net boven het gemiddelde in Europa van 8,4%, maar ver achter landen als Duitsland (12,4%), Engeland (15.2%) en Zweden (21,3%). Daan de Roos, Partner bij Heidrick & Struggles in Amsterdam: "Er is een tekort aan vrouwen en aan jonge, talentvolle topmanagers die tijd hebben of krijgen om naast een volle executive rol ook commissariaten op zich te nemen. Er ligt een taak voor het Nederlandse bedrijfsleven om juist deze groepen de ruimte en de opdracht te geven zich te ontwikkelen tot potentiële RvC-leden bij andere bedrijven." De Nederlandse commissaris is internationaal wel gewild: binnen niet-Nederlandse bedrijven is 4% van de buitenlandse commissarissen een Nederlander.

Een trend binnen de RvC in Europa is zelfevaluatie. Beoordeling van eigen kwaliteit en handelen vindt bij 70% van de Nederlandse RvC's plaats - doch slechts in één geval door externe beoordelaars. Schuyt: "De Nederlandse RvC kan er gerust opener over zijn dát zij zichzelf evalueert en op welke punten zij dat doet. Openheid van zaken over alle uitkomsten van de eigen evaluatie is minder geschikt, al is het alleen maar uit concurrentieoverwegingen. Maar op relevante punten kan dat wel. Die transparantie zou de beoordeling van kwaliteit van onze RvC's nog meer ten goede komen."

Einde persbericht.

Over het onderzoek 'Raising the Bar'

Het onderzoek 'Raising the Bar - Corporate Governance in Europe' wordt sinds 1999 elke twee jaar uitgevoerd door Heidrick & Struggles. Op basis van een analyse van publieke informatie is een score vastgesteld voor 294 beursgenoteerde bedrijven in 10 Europese landen. Deze score is consistent sinds 1999 over alle deelnemende landen. 21 van de 24 Nederlandse AEX bedrijven (in december 2005) zijn in het onderzoek opgenomen.

Over Heidrick & Struggles

Heidrick & Struggles (NASDAQ: HSII), opgericht in 1953, wordt gezien als een van de meest vooraanstaande executive search firma's ter wereld. Met 61 kantoren in 32 landen, ondersteunt het cliënten bij de aanpak van strategische uitdagingen met menselijk kapitaal in tijden van groei, koerswijziging, acquisitie, integratie, uitbreiding naar nieuwe markten en in reactie op conjuncturele ontwikkelingen.

Heidrick & Struggles integreert met zijn executive search, leiderschap advies en interim management kennis een op maat gemaakt programma om de diversiteit aan leiderschapsuitdagingen van organisaties aan te gaan. Heidrick & Struggles onderscheidt zich verder door zijn relaties met en directe toegang tot 's werelds meest getalenteerde managers.

Voor meer informatie, een kopie van het onderzoek, of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Hill & Knowlton Nederland

Jeroen van Seeters / Kalle Siebring

Telefoon: 020 - 404 47 07

E-mail: jvseeters@hillandknowlton.com / ksiebring@hillandknowlton.com | |


---- --