Provincie Noord-Holland

Datum

26-4-2007

Onderwerp

Slangen zorgen voor verkeersveiligheid


De provincie Noord-Holland subsidieert via de gemeenten Naarden, Hilversum, Bussum, Beverwijk en Velsen 31 basisscholen, die het project Verkeersslang inzetten om het autoverkeer van en naar school te beperken. Ook andere projecten op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid kunnen rekenen op financiële steun van de provincie.

Eenendertig basisscholen in Naarden, Hilversum, Bussum, Beverwijk en Velsen zetten de Verkeersslang in als project om ouders en kinderen te stimuleren om voor een andere vervoerswijze te kiezen dan de auto. Gedurende de projectweek komen de kinderen zo veel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school. Hiermee verdienen ze stickers, die worden verzameld op een spandoek met de Verkeersslang. Als de slang aan het einde van de week vol is, krijgen de kinderen van de school een beloning. De gemeenten Naarden, Hilversum, Bussum, Beverwijk en Velsen ontvangen de subsidie voor deze projecten van de scholen.

Enkele andere projecten die de provincie financieel ondersteunt: verkeerseducatie in het primair onderwijs, invoeren nieuwe methode praktisch verkeersonderwijs, de inzet van verkeersouders, verkeersmarkt voor 15 16 jarigen en een verkeersdebat voor middelbare scholieren.

De volledige lijst projecten vindt u hier als download. Zie het origineel