Imtech NV

Published: 09:30 26.04.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: overname Peek Traffic een feit

Gouda, 26 april 2007 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat de voorgenomen overname van Peek Traffic Ltd., een technische dienstverlener en "system integrator", gespecialiseerd in totale mobiliteits-oplossingen op het gebied van Intelligente Transport Systemen, dynamisch verkeersmanagement, verkeersveiligheid, verkeershandhaving, milieu en openbaar vervoer, definitief is afgrond. Het Duitse Bundeskartellamt heeft zijn goedkeuring aan de overname gegeven.

Met de overname verkrijgt Imtech een sterke positie in de inframarkt in West Europa en een basispositie in de Oost-Europese markt. De overnamesom (exclusief schulden) bedraagt circa 80 miljoen euro die in contanten wordt voldaan. De overname past in de Imtech-strategie van verdere internationale groei in de Europese Inframarkt en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.

Synergie tussen de activiteiten van Imtech en Peek Traffic is er op de volgende gebieden: De activiteiten vullen elkaar uitstekend aan binnen de groeiende markt van mobiliteit, mede door de sterke marktposities van beiden (samen circa 265 miljoen euro aan opbrengsten met 2.200 infra-specialisten). Sterke positie voor ontwikkeling en uitvoering van integrale (totaal)projecten in Europa. Een ideale combinatie voor geavanceerd projectmanagement, intelligente mobiliteitsoplossingen, ICT en uitvoeringscapaciteit bij grote (onderhouds)projecten in PPS-verband en bij Asset Management contracten. Een aantrekkelijke partner voor verschillende overheden door het aanbieden van hightech totaaloplossingen.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 16.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van bijna 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Imtech Persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl