Ingezonden persbericht


Persbericht
pril 2007
26 a
Peter Verhoeven benoemd tot
Managing Director Accor Hotels Nederland

Peter Verhoeven (37) is bij Accor Hotels Nederland in dienst getreden als Managing Director. Hij is afkomstig van Avis Europe plc waar hij de functie bekleedde van Director of Sales Europa, Afrika, Midden-Oosten en Azië, verantwoordelijk voor zowel de corporate als leisure sales.

Met zijn benoeming keert Peter Verhoeven terug in de hospitality wereld die hij in 1988 binnenstapte toen hij begon aan zijn opleiding op de Hotelschool Den Haag. Na het voltooien van de Hotelschool Den Haag trad hij in 1992 in dienst bij Golden Tulip International waar hij deel uitmaakte van het team dat werkte aan de opening van het Golden Tulip Hotel in Accra (Ghana).Vervolgens maakte hij zijn entree in de vakantie- en pretparksector bij Gran Dorado Leisure N.V (nu Center Parcs).

Zijn internationale loopbaan kreeg verder gestalte in Frankrijk waar hij aan de slag ging voor Disneyland Resort Parijs. Daar bekleedde hij gedurende tien jaar diverse leidinggevende functies in de hotels en parken. Hij werkte onder meer mee aan de opening van het Walt Disney Studios Park. Ook rondde hij in die periode het fulltime MBA-programma van INSEAD af in het Franse Fontainebleau.

De laatste functie die hij bij Disneyland bekleedde, was die van Director Business Solutions. Daarin was hij verantwoordelijk voor alle business-to-business omzet van Disneyland (conferenties, seminars, evenementen en incentives). Met een team van 160 mensen gestationeerd in Parijs, Londen, München en Amsterdam werden jaarlijks 1.100 evenementen verkocht en georganiseerd.

Binnen de Accor organisatie rapporteert Peter Verhoeven aan Christophe Vanswieten, Managing Director Accor Hotels Benelux. "Met zijn komst weet Accor Hotels Nederland zich verzekerd van een enorme hoeveelheid kennis en internationale ervaring," aldus Christophe Vanswieten.
---

Met 170.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van `s werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
· hotels: meer dan 4.100 hotels met 486.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Red Roof Inn, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals luxueuze catering (Lenôtre);

· services aan zakelijke instellingen en overheden: dagelijks maken 23 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 4 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 22 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor.

Ingezonden persbericht