Ingezonden persbericht


Rackspace Managed Hosting sluit overeenkomst voor 'groen' datacenter

Hostingovereenkomst met datacenter met milieuvriendelijke energievoorziening

Bunnik, 26 april 2007 - Energieverbruik is momenteel een van de belangrijkste aandachtspunten voor datacenters. Om de belasting van het milieu zoveel mogelijk terug te dringen, heeft Rackspace Managed Hosting, hèt snelst groeiende hostingbedrijf in Europa, een overeenkomst gesloten voor een datacenter dat draait op omgevingsvriendelijke energie. De deal is gesloten met investerings- en ontwikkelingsmaatschappij SERGO (Slough Estates Group). Het nieuwe datacenter helpt bij het reduceren van het verbruik van fossiele brandstoffen door Rackspace en biedt een efficiënte manier om tegemoet te komen aan klantbehoeften.

Rackspace groeit sterk, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van Europa. Hierdoor ontstond de noodzaak voor een nieuw datacenter. De nieuwe locatie in Slough (Verenigd Koninkrijk) biedt Rackspace ongeveer 20.000 m2 ruimte. Rackspace kan het center op basis van zijn eigen behoeften inrichten en zo de basis leggen voor toekomstige groei. Naar verwachting is het nieuwe datacenter volledig operationeel in de lente van 2008.

Het Slough Heat and Power-centrum levert de 15 MVA-stroomvoorziening (megavolt-ampères) aan het nieuwe Rackspace-datacenter. Deze leverancier is onlangs van kolen overgestapt op hout en vezels, beide biologische energiebronnen. Het materiaal wordt versnipperd en geperst tot kleine, reukloze blokjes die energie, heet water en stoom genereren voor lokale bedrijven en inwoners.

Jacques Greyling, Managing Director van Rackspace: "Rackspace en zijn klanten zoeken steeds meer naar manieren om de negatieve impact op het milieu terug te dringen. Als marktleider op het gebied van managed hosting ontplooien we diverse initiatieven om onze klanten CO2-neutrale hosting te kunnen aanbieden. Dit onderstreept onze 'Fanatical Support'-aanpak waarmee we net even verdergaan dan de concurrentie. We dragen al een tijd ons steentje bij door bomen te planten en zien dit 'groene' datacenter als een nieuwe manier om het probleem bij de bron aan te pakken. Om die reden gebruiken we milieuvriendelijke energie voor onze servers."

In juni 2006 schakelde Rackspace over op HP ProLiant DL385-servers met Dual-Core AMD Opteron 200 Series-processors. Deze verbruiken minder energie dan vorige servermodellen. In oktober 2006 lanceerde Rackspace een CO2-neutraal hostingpakket voor nieuwe en bestaande klanten. Rackspace plant met dit pakket voldoende bomen om de energieconsumptie van de servers te compenseren. Tot nu toe zijn er 900 bomen geplant in Pembrokeshire (Verenigd Koninkrijk).

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.