Ingezonden persbericht


Persbericht

26 april, 2007

Avanade levert integratiemogelijkheden voor Microsoft Interactive Media Manager

~ media- en entertainmentorganisaties profiteren van verbeterde samenwerking, kortere ontwikkelingscycli en lagere kosten ~

Avanade, het internationale consultancybureau voor Microsoft-oplossingen, werkt samen met Microsoft aan de integratie en implementatie van Microsoft Interactive Media Manager voor media- en entertainmentklanten.

Als integratiepartner biedt Avanade verschillende diensten en oplossingen op basis van Interactive Media Manager. Deze producten en diensten zijn speciaal ontworpen om media- en entertainmentorganisaties te helpen gaten te dichten tussen de productie- en businessoplossingen. De tools voorkomen onnodig handwerk en bieden het management een real-time inzicht in de details tijdens de productie.

Microsoft Interactive Media Manager is de nieuwe generatie digitale content managementoplossing, speciaal ontwikkeld voor de media- en entertainmentindustrie. Hiermee bouwt het systeem verder op Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007). De oplossing is specifiek ontwikkeld voor film, post-productie studio's, omroepen, game-ontwikkelaars, uitgevers en reclame- en marketingbureaus.

"We zijn blij dat we samenwerken met Avanade als wereldwijde partner op het gebied van systeemintegratie voor de Interactive Media Manager-oplossing", zegt Gabriele Di Piazza, managing director van de Media en Entertainment Group in de communicatiesector bij Microsoft Corp. "Avanade's uitgebreide kennis van het Microsoft-platform maakt hen een logische partner voor deze oplossing en voor de extra componenten die daarop aansluiten, zoals Business Intelligence en Microsoft Dynamics voor business management en CRM."

"De media- en entertainmentindustrie is overgestapt naar digitaal. Dit biedt nieuwe kansen om goedkopere producten te ontwikkelen en te distribueren in minder tijd", zegt Erik Lamers, Business Development Director bij Avanade Nederland. "Het content-ontwikkelingsproces vereist vandaag de dag samenwerking tussen een grote groep mensen over verschillende gespecialiseerde tools en technologieën. Gebruikmakend van het inmiddels bekende Office SharePoint Server 2007, verbetert Interactive Media Manager de samenwerking bij het ontwikkelen van creatieve producten; van digitale content tot productdistributie."

Interactive Media Manager is een server-gebaseerd product dat mediadossiers online beschikbaar stelt. De oplossing heeft krachtige tools, waarmee snel complexe workflows kunnen worden gebouwd, zoals het monitoren van prestaties, het faciliteren van reviews en goedkeuringen van workflows. Daarnaast stuurt het taken en formulieren meteen door naar de Microsoft Office Outlook Inbox of RSS.

De gezamenlijke webcomponenten en workflows geven de media- en entertainmentbedrijven licenties om nieuwe creatieve mogelijkheden en distributiemethoden te ontdekken. Dit opent de deur tot nieuwe modellen die de winst op het gebied van produceren kunnen verhogen.

(384 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Avanade
Avanade is een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen dat gebruik maakt van het Microsoft-platform om winstgroei bij organisaties te realiseren. Met behulp van bewezen oplossingen die voortbouwen op Microsoft-technologieën, helpt Avanade ondernemingen bij het verhogen van de omzet, het verlagen van de kosten en het herinvesteren in innovatie om het concurrentievoordeel te vergroten. Avanade-consultants leveren kwaliteit door in te spelen op de individuele eisen van de klant, de planning en het budget. Zij combineren inzicht, innovatie en het talent van hun wereldwijde workforce. Voor meer informatie kijk op: http://www.avanade.com.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com