Ingezonden persbericht

Leerzaam debuut voor equipe Van der Slik in DSC

Afgelopen weekend heeft equipe van der slik op de Nürburgring hun debuut gemaakt in de Dutch Supercar Challenge. Het team wist de eerste race op een zevende positie te eindigen en in de tweede race moest er op de vierde positie worden opgegeven door een defecte koppelingsplaat.

Tijdens de vrije training werden er meteen competitieve tijden gerealiseerd in het drukke veld. Aan het einde van de training stond het team op de derde plaats in de Supersport 1 klasse met een tijd van 2.12.9, er werd dan ook uitgekeken naar de kwalificatie later op de dag.

In de 20 minuten kwalificatie die Helmert Jan alleen reed werd er gestart met nieuwe banden en in de negende ronde werd er een snelle tijd van 2.09.3 gereden, wat de vierde plaats opleverde. Wel werd er opgemerkt dat de rechtelijn snelheid niet was zoals hij zou moeten zijn, aangezien hij door langzamere deelnemers op het rechte eind gewoon voorbij werd gereden. Dat de klasse Supersport 1 zeer competitief is blijkt wel uit het feit dat de nummer 2 tot en met 6 binnen een halve seconde zaten.

In race één kon Helmert Jan de 4e plaats niet vasthouden omdat hij telkens op het rechte eind door een tekort aan topsnelheid voorbij werd gereden door concurrenten. Na 35 minuten werd er een pitstop gemaakt waarin Isaac het stuur overnam. Isaac wist steeds betere rondetijden te noteren en na teruggevallen te zijn naar een negende plaats toch weer op te rukken naar de zevende plaats waar het team finishte. Na de race werd er geconcludeerd dat het probleem met topsnelheid puur aan de pk's in de motor te wijten was, aangezien er 30 kilometer per uur topsnelheid verschil was met de rest van het veld.

Race twee zou Helmert Jan alleen rijden en startte vanaf de zevende plaats in Supersport 1 klasse. Gedurende de race wist hij ondanks de topsnelheid problemen zich alsnog in de kopgroep te blijven handhaven en wist na de pitstop de vierde positie te bemachtigen. Op zijn weg naar plek 3 begaf helaas de koppelingsplaat het waardoor de auto in het gras geparkeerd moest worden.

Teammanager Bram van der Slik; Helaas speelde het topsnelheid verhaal een grote rol in dit weekend. Uit metingen vanuit de organisatie blijkt dat wij zo'n 25 a 30% vermogen missen ten opzichte van de rest van het veld. Dat wij dan toch nog om het podium meestrijden doet ons alleen maar goed, wanneer wij het vermogen ook op peil hebben doen wij absoluut voor de winst mee!