Ingezonden persbericht


IP-oplossingen voor kostenbesparend bellen ook aantrekkelijk voor de ICT-dealer

Samsung sluit voor de ICT-markt distributie-overeenkomst met ETC Pluz

Delft, 26 april 2007 ­ ETC Pluz gaat voor de ICT-dealermarkt als eerste de oplossingen van Samsung voor IP-telefonie distribueren. Deze IP-oplossingen zijn specifiek ontwikkeld voor kleine bedrijven en bedrijven aan huis. Zo is de Samsung SOHO Solution een combinatie van een router, WLAN-access Point, een VoIP-gateway en een telefooncentrale. Juist kleine bedrijven beschikken hiermee over een betaalbare telefooncentrale waarmee via internet goedkoop gebeld kan worden.

Samsung kiest voor ETC Pluz omdat deze distributeur sterk is in de kleinzakelijke ICT-markt. ETC Pluz is de grootste 'value add'-distributeur van ICT-producten en -diensten gericht op het ICT-dealerkanaal in Nederland. Daarnaast is ETC Pluz een innoverende distributeur gericht op het leveren van service en kennis aan haar business partners. Deze partners zijn op hun beurt in staat om een compleet pakket aan oplossingen te bieden.

'Samsung is voor ons een zeer strategisch merk. ETC Pluz richt zich steeds meer op toegevoegde waarde', aldus René Hendriks, Manager Business Development van ETC Pluz. 'De IP Telefonie-oplossing van Samsung is niet alleen betrouwbaar maar is tevens goed aan te bieden aan onze partners in het kleinzakelijke segment. Rondom deze IP-oplossing kunnen zij direct diensten koppelen waarmee ze profijt kunnen halen in het ICT-kanaal.'

ETC Pluz heeft een groot netwerk van ICT-dealers in het segment tot 25 gebruikers. Het blijkt dat een grote groep van deze ICT-ondernemingen behoefte heeft aan de IP-oplossingen van Samsung. 'Tot voor kort was er voor bedrijven met een relatief klein aantal werknemers geen goede en betaalbare oplossing voor IP-telefonie', aldus Ronald Peters, Product Marketing Manager van Samsung. 'Wij verwachten dat onze gunstig geprijsde oplossing met grote mogelijkheden goed aansluit op de vraag naar voordelig internetbellen.'

De verwachting is dat in 2009 circa 500.000 bedrijven tot tien werknemers VoIP zullen gebruiken. Ruim tweederde van de bedrijven ziet in dat IP-telefonie een enorme kostenbesparing oplevert. Daarnaast wordt van IP-telefonie verwacht dat het meer flexibiliteit van de werknemers en meer efficiëntie met zich meebrengt. Samsung heeft voor haar IP-oplossing in de afgelopen maanden overeenkomsten weten te sluiten met TopIT voor het internetproviderssegment, Televersal voor de telecomresellers en nu ETC Pluz voor het ICT-kanaal.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.

ETC Pluz
ETC Pluz (onderdeel van het Engelse SCH) is de grootste value add-distributeur van ICT-producten en -diensten gericht op het ICT-dealerkanaal in Nederland. Voor meer informatie over ETC Pluz kunt u contact opnemen met: Mark Elkerbout, marketing manager ETC Pluz, tel: (0172) 63 45 45, e-mail: mark.elkerbout@etcpluz.nl. U kunt ook op de website: www.etcpluz.nl terecht.