PCM Uitgevers


25/04/2007
Bob Witman benoemd als hoofdredacteur DAG

Bob Witman is benoemd als hoofdredacteur van DAG. Hij zal leiding gaan geven aan de 45-koppige redactie van DAG en is eindverantwoordelijk voor alle redactionele informatie die via de verschillende kanalen, zoals krant, internet en narrowcasting, gepubliceerd zal worden.

Bob Witman (1959) was de laatste twee jaar adjunct-hoofdredacteur bij de Volkskrant. Vanaf 1986 heeft hij als verslaggever en redacteur bij de Volkskrant gewerkt. Tussen 2001 en 2005 was Bob chef van de Kunstredactie. Bob was de afgelopen jaren ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de mulitmediale strategie en projecten bij de krant. Hij was onder meer vier jaar lang projectleider van Cinema.nl en stond aan de basis van de nieuwe online stategie van de Volkskrant in 2006.

Edwin Tromp, directeur van DAG Media noemt Bob Witman de ideale hoofdredacteur voor DAG: "Bob is een ervaren journalist en heeft ook veel ervaring opgedaan met het gebruik crossmedia. Hij is vanaf het prille begin betrokken bij DAG en het merk zit bij wijze van spreken in zijn genen. Bob snapt als geen ander hoe we onze doelgroep moeten benaderen."

DAG Media is het bedrijf dat het nieuwe, crossmediale nieuws- en actualiteitenplatform DAG exploiteert. Het platform, waar internet, mobiel en een gratis krant centraal staat, zal voor de zomer van start gaan. DAG Media is een joint venture van PCM Uitgevers en KPN.

Bron: DAG Media