PERSBERICHT


- Sterke groei en solide resultaten
Mamut behaalt hoogste omzet ooit

(Schiphol-Rijk, 26 April 2007) Met een omzet van 113,3 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 13,92 miljoen) in het eerste kwartaal van 2007 blijft Mamut na de acquisitie van Active 24 haar groei doorzetten. Dit vertegenwoordigt een omzetgroei van 90 procent, waarvan 8 procent organische groei. De EBIT voor het kwartaal bedroeg 6,9 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 0,85 miljoen), met een EBIT-marge van 6 procent. De EBITDA in deze periode bedroeg 18,5 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 2,27 miljoen), met een EBITDA-marge van 16 procent.

"We zijn tevreden met, vergeleken met het eerste kwartaal van 2006, de verbetering van onze resultaten, als ook een goede organische groei. De nieuwe organisatie staat op haar plaats en kan zich richten op de voortdurende ontwikkeling van betere oplossingen voor onze gebruikers," zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Eerste kwartaal van 2007
De omzet van de Mamut ASA Group is in het eerste kwartaal van 2007 gestegen tot 113,3 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 13,92 miljoen). De EBITDA bedroeg 18,5 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 2,27 miljoen), met een EBITDA-marge van 16 procent. Het bedrijf maakte een groei door in alle regionen. De omzet en resultaten zijn in lijn met de verwachtingen zoals bekendgemaakt op de Capital Markets Day van 26 september 2006, met voor 2007 een verwachte omzet van 430-440 miljoen Noorse kronen (circa EUR 52,78 miljoen tot EUR 54,02 miljoen) en verwachte EBIT van 35-42 miljoen Noorse kronen (circa EUR 4,30 miljoen tot EUR 5,16 miljoen).

Mamut Business Platform
In 2007 zal Mamut het concept `Mamut Business Platform' introduceren aan haar 300.000 Europese klanten. Het Mamut Business Platform bestaat uit een enkel platform dat alle Mamut-toepassingen en hosted diensten met elkaar verbindt, maar ook geschikt is voor nieuwe oplossingen en diensten van partners.

Binnen 12 maanden één miljoen gebruikers
Mamut Business Platform is een kernelement van de ambities van het bedrijf om binnen 12 maanden één miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. Met de introductie van nieuwe hybride oplossingen die softwareapplicaties, web based softwareoplossingen en hosted diensten met elkaar verbinden, zal Mamut Business Platform de flexibiliteit en functionaliteit van nieuwe en bestaande gebruikers vergroten.

"Mamut Business Platform geeft ons een unieke mogelijkheid om het dagelijkse werk van onze klanten te vereenvoudigen. Het biedt een bredere combinatie van producten en diensten die inspelen op de wensen en behoeften van de MKB'ers. Onze ambitie is om schaalbare oplossingen aan te bieden met maximaal gebruiksgemak, beveiliging en flexibiliteit voor onze gebruikers. Om die reden introduceren we dit jaar Mamut Business Platform, de oplossing voor kleine bedrijven die software, diensten en kennis combineert," zegt Hanoa.

Mamut Business Platform zal in de tweede helft van 2007 in diverse Europese markten worden geïntroduceerd, inclusief Duitsland.

Positieve verwachting
Mamut is goed gepositioneerd voor verdere groei en verbetering van de resultaten in alle markten. Het bedrijf blijft zich richten op het bouwen en uitbreiden van strategische allianties met internationale partners in de verschillende markten zodat de distributie van Mamuts producten en diensten wordt verhoogd. De integratie van Active 24 zal het aanbod aan het mkb en consumenten versterken.