Gemeente De Wolden


Vragen conform art. 37 a reg. van orde gemeenteraad De Wolden.

Datum: 25 april 2007

Onderwerp: Proefopstelling windmolen op de gemeentewerf in Zuidwolde.

Geacht college,

In het kader van een onderzoek naar mogelijkheden van alternatieve energievormen is,gedurende een langere periode, geëxperimenteerd met een windmolen op de gemeentelijke buitendienstlocatie aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde.
Destijds is de raad in kennis gesteld van de ingebruikname van de molen. Van enige voortgangsrapportage is de fractie van Gemeentebelangen niet in kennis gesteld. Thans lijkt het erop dat de molen inclusief de opbouw is gesneuveld.

Is het college bereid zowel de raad maar ook de inwoners van De Wolden te informeren over de gang van zaken?

Namens de fractie Gemeentebelangen De Wolden

J. R.. vanŽt Zand


---- --
Vraag conform art. 37A reglement van orde.

Raadsvergadering 26-04-2007

Onderwerp: Huisvesting basisscholen te Zuidwolde

Uit een onlangs verstuurde brief van de wethouder van onderwijs aan de ouders van de leerlingen van de basisscholen in Zuidwolde kunnen we opmaken dat het helaas niet is gelukt om tot overeenstemming tussen alle betrokken partijen te komen inzake de toekomstige huisvesting van de basisscholen. Het lijkt er dus op dat van de stichting van één of twee brede scholen in Zuidwolde in de nabije toekomst geen sprake zal zijn.
In dezelfde brief kunnen we echter ook lezen dat de uitkomst van het overleg zal worden voorgelegd aan het college, en dat het college zich zal beraden op een in te nemen standpunt.
Gemeentebelangen overweegt deze kwestie binnenkort opiniërend op de agenda te laten zetten. Om te kunnen beoordelen of dit zinvol is zouden wij graag de volgende vragen beantwoord zien.


· Heeft het college al een standpunt ingenomen?


· Is het college bereid de gang van zaken tot op heden, en de mogelijkheden voor de toekomst binnenkort tijdens een raadsavond toe te lichten?

De fractie van Gemeentebelangen,

D. Oosterveen.
Gemeentebelangen De Wolden pag. 1 van 1


---- --
Vraag van de CDA fractie conform artikel 37 A te behandelen op de raadsvergadering van 26 april 2007.


---

De CDA fractie ontving klachten over het verhardingspuin dat door de gemeente is geleverd ter opvulling van de gaten in de Bazuinerweg (tussen Zuidwolde en Fort) en De Stuw (bij Zuidwolde).

Het is gebleken dat zich in dat puin veel glas en scherpe metalen voorwerpen bevinden. De beheerder / aanwonende van de Bazuinerweg heeft intussen een emmer vol verzameld.

Het bovengestelde brengt de CDA fractie tot de volgende vragen aan het College van B en W:


1. Is het College bekend met genoemde problematiek?


2. Wordt er aan een oplossing van het ongemak gewerkt?


3. Hoe zorgt het College er voor dat in de toekomst herhaling van het storten van vervuild puin wordt voorkomen? Is er onder andere een garantie dat er zich geen andere vervuilingen dan de eerder gemelde (bijvoorbeeld asbest) in verhardingspuin zullen bevinden?

De CDA fractie.

W.L. Lutgendorff.


---- --