Gemeente Leiden

Pacellischool stopt post naar Juigalpa in koker

De Leidse Pacelli basisschool heeft al enkele jaren een band met de Rosa Lanzasschool in Juigalpa, de Nicaraguaanse zusterstad van Leiden. De contacten worden ondersteund en gestimuleerd door de stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa. Een nieuwe stimulans voor deze scholenband is de introductie van de 'heen-en-weer-koker'. Een dikke kartonnen koker wordt gevuld met allerlei materiaal en toegezonden aan de partnerschool. Een moderne vorm van flessenpost dus!

Op vrijdag 27 april werd de eerste koker door de leerlingen overhandigd aan twee vrijwilligers van de Vriendschapsband Leiden-Juigalpa: Joost Pierrot en Ana Cecilia Mojica. De groepen 6, 7 en 8 hebben twee weken gewerkt om het thema: "Hoe gaat het er aan toe op onze school?" in beeld te brengen, in de vorm van teken- en schilderwerk, overzichten van activiteiten, foto's, etc. Teksten zijn, met behulp van ouders, vertaald in het Spaans. Het resultaat is (opgerold) in een flinke koker verpakt. De heen-en-weer-koker wordt opgestuurd naar de Rosa Lanzas school, alwaar de werkstukken worden tentoongesteld. Op hun beurt zullen de leerlingen uit Nicaragua daarna de koker vullen met hun werkstukken, die dan vervolgens op de Pacelli school te zien zijn. De koker uit Juigalpa wordt natuurlijk met spanning afgewacht!! De bedoeling is dat er volgend schooljaar op deze manier een ander thema uitgebeeld gaat worden. De stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa geeft al vanaf 1988 op diverse manieren steun aan het onderwijs in Juigalpa. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het bereiken van de één van de acht Millenniumdoelstellingen. Doelstelling twee luidt: in 2015 kunnen alle kinderen basisonderwijs volgen.

Informatie voor de pers: de overhandiging van de koker vindt plaats op vrijdag 27 april, om 9 uur 's ochtends in de Pacellischool, Damlaan (Lage Mors) in Leiden.

Nadere informatie:
Carel van Ingen, beleidsmedewerker Internationale Betrekkingen, tel. 071 5167029.


---- --