Gemeente Nederweert

Datum
26 april 2007

---

Contracten hoofdsponsoren OLS 2007 ondertekend

Op woensdag 25 april zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Restaurant Kesselshof in Nederweert de contracten met de hoofdsponsoren van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2007 getekend. De 'Generaal-Sponsoren' van het OLS dat op 1 juli in Nederweert plaats vindt, zijn: Rabobank, L1, Mediagroep Limburg, Hanssen Evenementen, Leeuw Bier en de gemeente Nederweert.

Bij de organisatie van een evenement zoals het OLS zijn tegenwoordig aanzienlijke bedragen gemoeid. De organisatie is hierbij vooral afhankelijk van bijdragen vanuit het bedrijfsleven. Het is dan ook goed te constateren dat ook dit jaar het OLS een aantal bedrijven bereid heeft gevonden, die Generaal-Sponsor willen zijn. Deze Generaal-Sponsoren, ofwel hoofdsponsoren, zijn over het algemeen niet onbekend met het OLS. De Rabobank, L1, Mediagroep Limburg en Hanssen Evenementen in combinatie met Leeuw Bier hebben het OLS ook in voorgaande jaren op een soortgelijke wijze ondersteund. En volgens goed gebruik ondersteunt ook de gemeente waar het OLS plaats vindt dit evenement.

Behalve bovengenoemde hoofdsponsoren, is de sectie Sponsoring van de Stichting OLS Nederweert 2007 nog steeds druk met het werven van sponsoren, die meehelpen het OLS 2007 tot een succes te maken. De sectie Sponsoring streeft ernaar alle kosten van het Oud Limburgs Schuttersfeest plus alle activiteiten en evenementen die daarmee samenhangen uit de sponsorinkomsten te dekken. In totaal is er een bedrag van 800.000 euro nodig, waarvan de helft uit 'cash' dient te bestaan en de andere helft uit sponsoring in nature. Inmiddels is er al 90% van de benodigde middelen in nature bereikt en 65% van de benodigde middelen in cash. De sectie heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het streefgetal behaald gaat worden.

Een eventueel positief financieel resultaat na afsluiting van het OLS 2007 komt ten goede aan organisator schutterij St. Antonius en aan alle verenigingen in Nederweert die door de 1500 OLS-vrijwilligers als begunstigde verenigingen zijn aangemeld.

Sponsor-OLS

Speciaal voor de sponsors van het OLS 2007 vindt het Sponsor-OLS plaats en wel op zaterdag 23 juni, ruim een week voor het eigenlijke OLS. Het Sponsor-OLS is bedoeld voor sponsors die de kans willen benutten samen met werknemers, klanten en leveranciers op een sportieve manier de schutterskrachten te meten. Bij het evenement wordt gezorgd voor een authentieke schuttersambiance door de aanwezigheid van leden van schutterijen. Zij verlenen assistentie en ze presenteren zich door optredens van vendelgroepen.
____________



Gemeente Nederweert