Gemeente Nederweert

Datum
26 april 2007

---

CD-release OLS-lied 'Antonius heet d'n UM'

Op woensdag 25 april zijn officieel de eerste cd's met het OLS-lied 2007 overhandigd aan de hoofdsponsoren van het OLS. Dit gebeurde tijdens het ondertekenen van de contracten met de betrokken organisaties. The Hot Buskers brachten bij deze gelegenheid het OLS-lied 'Antonius heet d'n UM' uiteraard live ten gehore.

Eerder deze maand, tijdens een speciaal idOLS-evenement, koos een vak- en publieksjury uit 6 deelnemers het OLS-lied 2007: 'Antonius heet d'n Um' van The Hot Buskers uit Nederweert. Het lied moest aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een eigen melodie, het moest origineel zijn en de tekst moest betrekking hebben op de schutterswereld en het OLS in Nederweert. Het winnende lied heeft volgens de jury alles in zich om de komende maanden het OLS in Nederweert goed onder de aandacht te brengen; het is origineel, muzikaal creatief en goed uitgevoerd en alle inhoudelijke aspecten die erin moeten zitten, zitten erin.

Net anders
'Antonius heet d'n UM' is door Winand Bijlmakers geschreven. Zowel de muziek als de tekst is van zijn hand. "Met de gitaar in de hand kwamen er wat ideeën boven. Deze heb ik verwerkt in ons lied", volgens Bijlmakers. "Het is volgens mij een passend OLS-lied geworden, maar wel net even anders dan de liedjes bij vorige OLS-edities."

The Hot Buskers hebben al een lange historie achter zich. De leden zijn bijna allemaal familie en zijn al ongeveer 20 jaar muzikale vrienden. Het normale repertoire van deze band bestaat voornamelijk uit liedjes 'uit de oude doos' die ze in een eigen jasje hebben gestoken. Door er een country- of jazzy-sausje over te gieten maken The Hot Buskers hun eigen sound.

Op zaterdag 14 apil is in het Belgische Helchteren het winnende OLS-lied op cd opgenomen. En vanaf 1 mei aanstaande is de cd te krijgen bij Mackus (Brugstraat Nederweert), Bruna Nederweert, Primera Wouters in Weert en Friture Jaco in Weert.

WeertOLS
Tijdens de verschillende evenementen van het OLS is 'Antonius heet d'n UM' uiteraard te horen. Ook daar is de cd-single verkrijgbaar. Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Nederweert vindt overigens op 1 juli plaats. Het is de 101e editie van dit cultuurhistorisch evenement, waaraan 159 schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg deelnemen.


____________